Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
статут товариства 2019.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.02.2021
Размер:
48.19 Кб
Скачать
  1. Вихід учасника з товариства та Перехід частки (її частини) учасника

у статутному капіталі товариства до іншої особи

  • Вихід Учасника Товариства можливий за умови дотримання чинного законодавства України, в такому разі приймається рішення про реорганізацію Товариства, вхід іншого Учасника, ліквідація, тощо.

  • За умови дотримання чинного законодавства України при виході Учасника з Товариства йому сплачується вартість частини майна Товариства, пропорційна його частці в Статутному капіталі Товариства. Виплата провадиться після затвердження звіту за рік, в якому він вийшов з Товариства, і в строк до 12 (Дванадцяти) місяців з дня виходу. На вимогу Учасника та за згодою Товариства його вклад до Статутного капіталу може бути повернений повністю або частково в натуральній формі.

  • Учаснику, який вибув, виплачується належна йому частка прибутку, одержаного Товариством в даному році до моменту його виходу. Майно, передане Учасником Товариству тільки в користування, повертається в натуральній формі без винагороди.

  • При реорганізації юридичної особи, Учасника Товариства, або у зв’язку із смертю громадянина, Учасника Товариства, правонаступники (спадкоємці) мають переважне право вступу до Товариства.

  • У випадку смерті громадянина, Учасника Товариства, спадкоємці можуть вступити до Товариства. При відмові правонаступника (спадкоємця) від вступу до Товариства або відмові Товариства у прийнятті до нього правонаступника (спадкоємця) йому видається у грошовій або натуральній формі частка у майні, яка належала реорганізованій особі (спадкодавцю), вартість якої визначається на день реорганізації (смерті) Учасника. У цих випадках розмір Статутного капіталу підлягає зменшенню.

  1. Фihаhсово — господарська дiяльhiсть

14.1.    Для досягнення статутної мети Товариство:

  • Відкриває рахунки в будь-яких фінансово-кредитних установах та проводить через них всі касові та кредитно-розрахункові операції в національній та в іноземній валюті, по безготівковому розрахунку без обмежень сум платежів. Форми розрахунків визначаються Товариством по узгодженню з усіма контрагентами та з урахуванням вимог чинного законодавства України.

  • Набуває, отримує в оренду чи на лізингових умовах техніку, будівлі, споруди та інше майно, необхідне для здійснення статутної дiяльностi.

  • Отримує від будь-яких фiнансово-кредитних установ кредити на договірних умовах.

  • Самостійно встановлює порядок i умови отримання та передачі майна, а також ціни, ставки, тарифи та розцінки на товари, послуги та роботи, що реалізуються, надаються чи виконуються Товариством.

  • Організовує підготовку та підвищення кваліфікації кадрів по всіх напрямках своєї діяльності.

  • Входить в об’єднання, створює різні види підприємств, а також приймає участь в їх діяльності.

  1. Зовhiшhьоекоhомiчhа дiяльhiсть

  • Товариство є самостійним учасником зовнішньоекономічної діяльності у відповідності з діючим законодавством України, здійснює ділові контакти з іноземними фірмами, організаціями, установами з питань, що входять до комерційних інтересів Товариства.

  • Товариство має право здійснювати будь-які, не заборонені чинним законодавством України, зовнішньоекономічні угоди (договори, контракти), за умови отримання, при необхідності відповідної ліцензії.

  • Здійснюючи зовнішньоекономічну діяльність, Товариство керується чинним законодавством України та міжнародними угодами, ратифікованими Україною.

  • У сфері зовнішньоекономічної діяльності Товариство здійснює: експорт товарів та послуг власного виробництва; експорт товарів та послуг не власного виробництва без переходу права власності; експорт товарів та послуг не власного виробництва з переходом права власності; імпорт товарів та послуг не для власних потреб з переходом права власності; тощо.