Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.01.2021
Размер:
29.08 Кб
Скачать

Завдання 5

Доводи юридичної фірми щодо праці адвокатського об’єднання є невірними. Тому що адвокатське об’єднання працює так же само як і адвокат відповідно до законодавства. У своїй професійній діяльності адвокат (адвокатське бюро, адвокатське об'єднання) зобов'язаний використовувати всі свої знання та професійну майстерність для належного захисту й представництва прав та законних інтересів клієнта, дотримуючись чинного законодавства України, сприяти утвердженню та практичній реалізації принципів верховенства права, законності та конфіденційності. Дотримання принципу конфіденційності є необхідною і щонайважливішою передумовою довірчих відносин між адвокатом і клієнтом, без яких неможливе належне надання правової допомоги. Тому збереження конфіденційності будь-якої інформації, яка визначена як предмет адвокатської таємниці Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» або становить персональні дані про фізичну особу, які охороняються законодавством з питань захисту персональних даних, є правом адвоката у відносинах з усіма суб’єктами права, які можуть вимагати розголошення такої інформації, та обов’язком щодо клієнта і тих осіб, кого ця інформація стосується. Дія принципу конфіденційності не обмежена в часі.

Розголошення відомостей, що становлять адвокатську таємницю, заборонено за будь-яких обставин, включаючи незаконні спроби органів дізнання, слідства і суду допитати адвоката про обставини, що становлять адвокатську таємницю. На жаль, не всі адвокати, суди та слідчі дотримуються цього положення. Відомі випадки, коли адвокат давав показання в суді як свідок по кримінальному провадженню за обвинуваченням свого колишнього клієнта, якого він захищав на досудовому слідстві. Це є безумовною підставою для притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності.

Адвокат зобов’язаний забезпечити такі умови зберігання документів, переданих йому клієнтом, адвокатських досьє та інших матеріалів, що знаходяться в його розпорядженні і містять конфіденційну інформацію, які розумно виключають доступ до них сторонніх осіб. Оскільки вимоги щодо збереження адвокатської таємниці розповсюджуються не лише на адвоката, а й на його помічника, стажиста, інших осіб, які перебувають у трудових відносинах з адвокатом (адвокатським бюро, об’єднанням), то саме адвокат зобов’язаний забезпечити розуміння і дотримання принципу конфіденційності всіма вказаними особами.

На мою думку неважливо працюєш ти сам чи в об’єднанні з адвокатами робота є роботою. Все повинно лишатися тільки в округу адвокатів. Тому як для адвоката так і для адвокатського об’єднання існує закон, взагалі законодавство. І всі повинні дотримуватися нормативних норм. Тобто це в першу чергу – права та обов’язки адвокатів, адвокатського об’єднання, основні принципи адвокатської етики, і взагалі норми моралі для адвокатів, і присяга де вказано, що робота є конфіденційною інформацією.