Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zadachi_Administrativna_vidpovidalnist.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
04.08.2020
Размер:
82.43 Кб
Скачать

Допомога у вирішенні даних завдань:

https://vk.com/a.jurisprudent

https://vk.com/zadachi_po_pravu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680

Ситуативні завдання Адміністративна відповідальність в галузі транспорту

Задача 1

Громадянин П. (25 років) та неповнолітня А. (17 років) скористались стоп-краном для зупинки електропотяга, як вони пояснили працівникам залізниці та міліції, вони «трохи випили, проспали свою зупинку і запізнювались». Кваліфікуйте дії П. та А. згідно чинного законодавства. Які органи та посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 2

Громадянин Лівії А., неповнолітні громадяни України Б. (17 років) та В. (15 років), перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння в вагоні електропотягу, курили, розпивали спиртні напої, кидали пляшки та інше сміття у вікно. На зауваження пасажирів відповідали образами та нецензурною лайкою. Кваліфікуйте дії А., Б. та В. згідно чинного законодавства. Які органи та посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 3

Неповнолітні Н. (16 р.) та М. (15 р.) були затримані працівниками залізниці у вантажному вагоні, де вони «подорожували на море». Як пояснили підлітки, пломби на дверях вагону вони зірвали, щоб потрапити всередину, нічого красти вони не збиралися. Кваліфікуйте дії Н. та М. згідно чинного законодавства. Які органи та посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 4

Громадянин П. випасав худобу біля залізничних колій і був затриманий працівниками залізниці, коли намагався перегнати її через колії. Кваліфікуйте дії П. згідно чинного законодавства. Які органи та посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 5

Громадяни України А. (18 років), Б. (17 р.) та громадянин Росії В. (18 р.) розпивали спиртні напої поблизу залізничних колій, кидали пляшки та каміння в ліхтарі світлофора (щоб з’ясувати, хто більш тверезий) і один з них розбили, поки були затримані працівниками залізниці. Кваліфікуйте дії А., Б. та В. згідно чинного законодавства. Які органи та посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача. 6

Неповнолітні Г. (16 р.) та К. (15 р.) «гралися в Дикий Захід» біля залізничної станції: з початку стріляли з пневматичної зброї по вікнах локомотиву, кидали порожні пляшки. Потім, зірвавши пломби, проникли у вантажний вагон, де і були затримані нарядом міліції. Кваліфікуйте дії Г. та К. згідно чинного законодавства. Які органи та посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 7

Неповнолітні А. (17 р.) та Б. (15 р.) «розважалися», підкладаючи монети та різне сміття на залізничну колію, коли були затримані працівниками залізниці. Кваліфікуйте дії А. та Б. згідно чинного законодавства. Які органи та посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 8

Під час огляду в аеропорту "Київ" у пасажира Грінчука було виявлено саморобний викидний ніж та газовий балончик, а у пасажирки Біленко - дві пляшки дихлофосу і пляшку самогону.

Кваліфікуйте дії Грінчука і Біленко та назвіть наслідки цих дій.

Задача 9

Громадянин Жарков з метою скорочення відстані до своєї земельної ділянки, що знаходиться поблизу районного аеропорту, неодноразово проїздив своїм автомобілем через аеродром без належного дозволу.

Чи тягнуть за собою адміністративну відповідальність такі дії Жаркова ?

Задача 10

Пасажир Інкін, перебуваючи в якості пасажира на повітряному судні, що знаходилось в польоті, не виконав розпорядження командира судна щодо закріплення ременями безпеки, бігав по салону, користувався мобільним телефоном.

Кваліфікуйте дії Інкіна та визначте міру його відповідальності.

Задача 11

В авіапасажира Павлюка під час проходження контролю на безпеку ручної поклажі, серед інших речей було виявлено два літра спирту та газовий балончик індивідуального захисту.

Чи є в такому разі підстави для притягнення Павлюка до адміністративної відповідальності?

Задача 12

Гр. Бовкун, що придбав авіаквиток на рейс до м. Одеси, відмовився проходити особистий контроль та контроль на безпеку ручної поклажі.

Назвіть правові наслідки такої відмови?

Задача 13

Перебуваючи на повітряному судні, що знаходилось в польоті, пасажири Олександров і Сидорчук розпивали спиртні напої, палили, чіплялися до стюардеси, на зауваження командира екіпажу не реагували.

Кваліфікуйте дії названих пасажирів та визначте міру їх відповідальності.

Задача 14.

Пасажир П. намагався пронести на борт літака набої для мисливської зброї та піротехніку для феєрверку, але був затриманий при огляді речей. Кваліфікуйте дії П. згідно чинного законодавства. Які органи чи посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 15

Командир повітряного судна К., незважаючи на те, що другий пілот П. перебував у стані алкогольного сп’яніння, передав йому керування літаком. К. було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 129, а П. – за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Чи правильно кваліфіковано дії К. і П.? Відповідь обґрунтуйте на підставі чинного законодавства. Які органи чи посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 16.

Пасажир П. під час польоту користувався мобільним зв’язком. На прохання стюардеси вимкнути телефон, П. відповів, що в нього важлива ділова розмова, а коли та почала наполягати, П. вилаяв її в нецензурній формі. Кваліфікуйте дії П. згідно чинного законодавства. Які органи чи посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 17.

Громадянин Г., відмічаючи свій день народження поблизу від аеродрому, влаштував феєрверк. Кваліфікуйте дії Г. згідно чинного законодавства. Які органи чи посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 18.

Громадянин Г. порушив встановлені на повітряному транспорті правила пожежної безпеки. Кваліфікуйте дії Г. згідно чинного законодавства. Які органи чи посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 19.

Неповнолітні Н. (16 років) та М. (15 років), знаходячись в аеропорту, „з цікавості” проникли в службове приміщення та, намагаючись відкрити контейнер з вантажем, зірвали на ньому пломби і пошкодили запірні пристрої. Для відкриття контейнеру вони скористались вогнегасником, який при цьому також був зіпсований. Кваліфікуйте дії Н. та М. згідно чинного законодавства. Які органи чи посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Задача 20.

Д. та Б., знаходячись в стані наркотичного сп’яніння, вирішили влаштувати перегони на своїх автомобілях. В пошуках підходящого місця, вони зламали огорожу аеродрому та проникли на його територію. Рухаючись на великій швидкості, Д. не справився з керуванням і врізався в стовп, пошкодивши розміщений на ньому маркірувальний пристрій. Кваліфікуйте дії Д. та Б. згідно чинного законодавства. Які органи та посадові особи уповноважені розглядати дану справу?

Соседние файлы в предмете Административное право