Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Тема 27

.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
34.82 Кб
Скачать

Задача 1.

Під час перевірки фінансово-господарської діяльності магазину солодощів службовці податкової інспекції склали акт про протиправне здійснення торговельної діяльності без отримання торгового патенту та наклали штраф. Представник дирекції магазину оскаржив вказане рішення у суді, мотивуючи свій позов тим, що продаж солодощів вітчизняного виробництва не підлягає патентуванню.

Яке рішення повинен винести суд?

Допомога у вирішенні даних завдань:

https://vk.com/a.jurisprudent

https://vk.com/zadachi_po_pravu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680

Задача 2.

Приватне підприємство “Круз” звернулося 10.09.2003 р. телефаксом до ХТЗ з пропозицією придбати комплектуючі деталі до тракторів й проханням повідомить про ціну та номер поточного рахунку в банку. Завод 26.09. 2003 р. повідомив номер рахунку і дав згоду на продаж товару за умови передоплати. В той же день ПП “Круз” перерахувало належну суму та відправило машину за товаром. На складі готової продукції представнику ПП “Круз” відмовили у відвантаженні деталей через їх відсутність та призупинення виробництва через відсутність поставок сировини постачальниками. ПП “Круз” висунуло заводу претензію, в якій наполягало на виконанні умов договору та відшкодуванні транспортних витрат. Завод відхилив претензію, вказавши, що передоплата  це тільки умова укладення договору, а ПП “Круз” необхідно надіслати свого уповноваженого представника для укладення договору. ПП “Круз” звернулося з позовом до господарського суду. Чи буде позов задоволено?

Задача 3.

ТОВ “Промінь” здало фабриці під склад приміщення, що знаходилось на першому поверсі виробничої будівлі, строком на 7 років. Договір був укладений в письмовій формі. Через 6 років будівля була передана верстатобудівельному заводу, який відразу її зарахував на свій баланс і жадав розірвання договору оренди з фабрикою, посилаючись на те, що орендоване фабрикою приміщення колись було спортивною залою і необхідне заводу для використання за своїм призначенням. Фабрика відмовилася звільнити приміщення  і верстатобудівельний завод звернувся з позовом до господарського суду.

Яким має бути рішення господарського суду?

Задача 4.

КРС у ході перевірки вищого навчального закладу виявила, ліцензію, строк дії якої скінчився. За виявленим порушенням ревізори склали відповідний акт. Ректорат не погодився з цим актом, заявивши, що умови надання освітніх послуг не змінилися, тому ліцензійні умови ВУЗ не порушував.

  1. Хто правий у цій ситуації?

  2. Які наслідки такого порушення?

Задача 5.

Працівники КРС згідно з постановою прокуратури провели перевірку фінансової та господарської діяльності ВАТ "Кураж". В результаті перевірки було складено акт, у якому стверджувалося, що ВАТ "Кураж" недоплатило 35 750 грн. акцизного збору та 8542 грн. ПДВ. Виявивши порушення, КРС прийняла рішення про застосування фінансових санкцій.

Чи правомірні дії КРС?

Допомога у вирішенні даних завдань:

https://vk.com/a.jurisprudent

https://vk.com/zadachi_po_pravu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680

Соседние файлы в предмете Хозяйственное право