Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Тема 26

.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
37.89 Кб
Скачать

Задача 1.

Пані Здор П.І. замовила в ТОВ „Навігатор” 4 вікна з оливами, підвіконням та москітними сітками. Було складено відповідний договір. Термін виконання замовлення складав 1 місяць починаючи з дня сплати замовлення. Здор П.І. сплатила суму договору 18.09.06 року. 17.10.06 року їй зателефонували з ТОВ „Навігатор” і попрохали відстрочки виконання замовлення на тиждень на яку вона погодилася. 24.10.06 вікна було встановлено з усіма комплектуючими відповідно до замовлення. Але наступної доби, коли Здор П.І. мила вікна вона знайшла дефекти скла під наклеєними до скла відмітками відділу технічного контролю. 26.10.06 року вона звернулася до ТОВ „Навігатор” з вимогою замінити вікна неналежної якості. ТОВ „Навігатор” відмовилося проводити заміну.

  1. Куди повинна звернутися п. Здор П.І. для захисту своїх прав?

  2. Які має права споживач у разі придбання їм товару неналежної якості?

  3. Яку відповідальність несе ТОВ „Навігатор” за реалізацію недоброякісної продукції?

Допомога у вирішенні даних завдань:

https://vk.com/a.jurisprudent

https://vk.com/zadachi_po_pravu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680

Задача 2.

ДП „Консультант” займається аудиторською діяльністю. В результаті зустрічної перевірки (з 12.08.06 року по 20.09.06 року) його діяльності податковою інспекцією було виявлено наступні порушення: строк дії ліцензії на надання аудиторських послуг закінчився у квітні 2006 року; неналежне оформлення договорів про надання послуг (відсутність реєстраційного номеру та строку дії договору, підпис замовника на деяких договорах відсутній). Податковим інспектором було складено відповідний акт. Директор ДП „Консультант” заперечував правомірність акту, мотивуючи це тим, що податкові інспектори перевищили свою компетенцію при проведенні зустрічної перевірки та не надали розпорядження на проведення перевірки.

Дайте правовий аналіз ситуації.

Задача 3.

Пан Болотов К.С. звернувся до Товариства захисту прав споживачів зі скаргою, що 4.10.06 року після вечері в кафе „Рай” він відчув гострий біль у животі і звернувся до лікарні, де констатували наявність харчового отруєння, про що є письмове підтвердження.

  1. Які має права п. Болотов К.С.?

  2. Які документи необхідно надати для захисту прав споживачів у Товаристві захисту прав споживачів?

  3. Яку відповідальність несе адміністрація кафе „Рай” за спричинення шкоди здоров’ю людини?

Задача 4.

В ході відпрацювання Центрального ринку Харкова робітниками відділу боротьби з економічними злочинами Ленінського райвідділу був затриманий громадянин Іваненко В.П., що здійснював обмінні операції з валютою з рук. Валютні цінності в Іваненка В.П. були конфісковані та було накладено штраф у розмірі 510 грн. Іваненко В.П. погодився з накладенням штрафу, але заявив, що валютні цінності є його власністю і не підлягають конфіскації. Іваненко В.П. подав позов до суду на дії робітників міліції.

  1. Хто правий у наведеній ситуації?

  2. Як повинен вирішити справу суд?

Допомога у вирішенні даних завдань:

https://vk.com/a.jurisprudent

https://vk.com/zadachi_po_pravu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680

Задача 5.

Податкова інспекція Київського району в урахування частини заборгованості по сплаті податку на прибуток і податку на додану вартість отримала від АТВТ „Промхолдінг” будівлю цеху №1 за договором відчуження. Будівлю не було проведено по балансовому обліку. Через рік АТВТ „Промхолдінг” продає цілісний майновий комплекс до складу якого входить будівля цеху №1 СУВП „Тіса”. Податкова інспекція подає позов до суду на нового власника будівлі цеху №1 з вимогою визнати договір купівлі-продажу недійсним. СУВП „Тіса” відмовилося виступати відповідачем у суді тому, що вважає дій податкової інспекції незаконними.

  1. Хто правий у даній ситуації?

  2. Які порушення законодавства характеризують надану ситуацію?

Допомога у вирішенні даних завдань:

https://vk.com/a.jurisprudent

https://vk.com/zadachi_po_pravu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680

Соседние файлы в предмете Хозяйственное право