Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Тема 24

.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
13.82 Кб
Скачать

Задача 1.

Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку був розглянутий статут фондової біржі "Сучасник" яким передбачено, що:

  • організаційно-правова форма біржі – товариство з обмеженою відповідальністю;

  • біржа займається організацією укладання договорів купівлі-продажу цінних паперів та їх похідних від власного імені та за дорученням клієнтів;

  • займається рекламною діяльністю;

  • емісією цінних паперів з метою отримання прибутку.

Яким повинно бути рішення ДКЦПФР згідно з діючим законодавством?

Задача 2

Гр. Молотов В.К. за договором здійснив біржову операцію для АТ "Шериф", за що потребував за це винагороду. АТ "Шериф" відмовило у виплаті тому, що цю операцію проводив не гр. Молотов В.К., а за його дорученням гр. Никитюк С.О., з яким АТ "Шериф" і провів розрахунок.

Дайте правову оцінку діям АТ "Шериф". Які права має член товарної біржі? Який статус у гр. Никитюк С.О.? Обґрунтуйте свою відповідь.

Задача 3.

Фондова біржа була заснована у травні 2006р. двадцятьма засновниками, кожний з яких мав 5 відсотків у статутному фонді.

Підприємство "Промінь", яке є членом фондової біржі, неодноразово порушувало ліцензійні умови на фондовому ринку, за що було позбавлено ліцензії на цю діяльність.

Які наслідки тягне за собою це рішення державного органу для підприємства "Промінь"? Які наслідки цей випадок тягне для фондовій біржі? Пояснить відповідь із використанням нормативно-правових актів.

Соседние файлы в предмете Хозяйственное право