Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
m3909.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.06.2020
Размер:
134.66 Кб
Скачать

Список літератури

1. Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1232.

2. Охорона праці: конспект лекцій / укладач А. Ф. Денисенко. – Суми : Вид-во СумДУ, 2007. – Ч. 1. – 128 с. (є електронна версія на сайті бібліотеки СумДУ):

ftp://lib.sumdu.edu.ua/Books/Ohrana_truda_1.doc

Додаток А

Учасники ситуації «Нещасний випадок зі слюсарем із ремонту електрообладнання»:

Постраждалий Коршунов Микола Олексійович.

Гол. енергетик Токар Валентин Вікторович.

Слюсар з ремонту

Електрообладнання Рудь Антон Миколайович.

Машиніст мостового крана Пащенко Людмила Олексіївна.

Додаток Б

Директору

ВАТ «Укрзапчастина»

Овчаренко А. Ю.

слюсаря з ремонту

електрообладнання

Коршунова М.О.

Пояснювальна записка

4 жовтня 20** року приблизно о 9-й годині я одержав завдання разом із Рудь А. М. прокласти кабель для зварювальних робіт на горищі оперативного корпусу, що примикає до механоскладального цеху і розташоване на одному рівні з підкрановими шляхами та балкою. Піднявшись на горище, ми через наявний отвір штовхали кабель у цех, поки він не вперся в трали. Не поставивши до відома головного енергетика, я спустився в цех і піднявся на підкранові шляхи. Поки я займався протягуванням кабелю, кранівниця за моєю командою від’їхала на ділянку від мене. У процесі протягування кабелю я не помітив, як кран заїхав за мене і поїхав назад. У цей час я висунув голову і мене вдарило огорожею крана, при цьому я одержав невелику травму голови.

8.10.20** Підпис

Додаток В

Директору

ТОВ «Укрзапчастина»

Овчаренко А. Ю.

машиніста мостового

крана

Пащенко Л. О.

Пояснювальна записка

4 жовтня 20** року приблизно о 9-й годині 45 хвилин на посадковий майданчик мого крана піднявся слюсар з ремонту електрообладнання Коршунов М. О. і попросив краном перевести його в район виїзних воріт, де він планував на рівні підкранової колії протягнути зварювальний кабель. Залишивши Коршунова на підкрановому шляху, я поїхала до токаря Стрижова В. А. встановити деталь на верстат. Після встановлення деталі мене терміново покликали розвантажити машину, що заїхала в цех з листовою сталлю. Знаючи, що на підкрановому шляху працює електрик, я обережно поїхала до нього. Коли під'їжджала, на деякий час втратила Коршунова з виду. Проїхавши ще трішки, я побачила, як Коршунов вийшов із-за кранової огорожі й дивно нахилився.

Зізнаюся, що, допустивши на кран, а тим більше на крановий шлях без наряду−допуску електрика Коршунова М. О., я грубо порушила вимоги інструкції з охорони праці для кранівників, у чому глибоко каюсь.

5.10.20** Підпис

Додаток Г

Директору

ТОВ «Укрзапчастина»

Овчаренко А. Ю.

слюсаря з ремонту

електрообладнання

Рудь А. М.

Пояснювальна записка

4 жовтня 20**р. приблизно в 09.00 ранку я з Коршуновим М. О. одержали завдання від головного енергетика Токаря В. В. провести зварювальний кабель із горищного приміщення в цех. Оскілки кабель виходив зі стіни на підкрановий шлях, Коршунов М. О. вирішив направляти кабель із підкранових колій уздовж стіни в цеховому приміщенні. Я подавав зварювальний кабель в отвір стіни горищного приміщення, а Коршунов М. О. брав кабель упродовж 4−5 хвилин. Потім я почув, як Коршунов М. О. кликав кранівницю. Я спустився в цехове приміщення і побачив, що робітники дивляться на підкрановий шлях − Коршунова М. О. там не було. Завдання працювати на підкранових коліях головний енергетик Токар В. В. не давав.

Соседние файлы в предмете Охрана труда