Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / анал / Конспект / Лекції САПР / Лекція 08 Інструменти моделювання.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
590.34 Кб
Скачать

Відображення виду моделі у розрізі

Меню: View > Display > Section View (Вид > Відобразити > Розріз)

Панель інструментів: View > Section View (Вид > Розріз)

Інструмент Section View (Розріз) використовується для відображення виду моделі в розрізі, для чого модель розріжеться площиною або гранню. Щоб відобразити вид моделі в розрізі, клацніть на кнопці Section View (Розріз) у панелі інструментів View (Вид) або виберіть у меню команду View > Display > Section View (Вид > Відобразити > Розріз). При виклику інструмента Section View (Розріз) відкриється вікно Section View (Розріз). За замовчуванням як площина перетину обрана передня площина, і в графічній області відображається вид моделі у відповідному розрізі. Відображається також маркер, перетаскуючи який, можна безпосередньо настроїти зсув площини розрізу.

Якщо необхідно вибрати як площину розрізу праву або верхню площину, клацніть на відповідному імені в дереві конструювання. Можна також вибрати на цю роль грань або визначену користувачем площина. У лічильнику Offset Distance (Відстань зсуву) установлюється зсув площини розрізу. При зміні значення на цьому лічильнику попередній вид розрізу буде автоматично змінюватися. Можна вказати одну або кілька площин для побудови розрізу.

В 2004!!!! Елементи керування, наявні в сувої Options (Параметри), дозволяють зберегти вид у розрізі як іменований вид. На будь-якій стадії циклу проектування, використовуючи діалогове вікно Orientation (Орієнтація), можна викликати збережений раніше вид у розрізі. Щоб зберегти іменований вид, клацніть на кнопці Save View (Зберегти вид) у сувої Options (Параметри). Відкриється діалогове вікно Named View (Іменований вид). Уведіть у цьому діалоговому вікні ім'я нового виду й клацніть на кнопці ОК. За допомогою кнопки Reset (Сброс) (Скидання) можна відновити настроювання розрізу, задані за замовчуванням.

IV. Підсумок заняття.

Запитання для самоперевірки:

  1. Яку функцію виконує прапорець «Геометричний масив» в менеджері властивостей «Дзеркальне відображення»?

  2. Створення масиву, керованого кривою.

  3. Який масив називається керований розміром?

  4. Яка інформація зберігається у таблиці при створенні масиву, керованого таблицею?

Підготуватися до самостійної роботи.

11