Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая работа Web, Матвиенко. Вариант 0033 д3.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
13.21 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України Машинобудівний коледж Сумського державного університету Циклова комісія спеціальності 5.05010101

Обслуговування програмних систем і комплексів”

Курсовий проект з предмету “ Web-технології та web-дизайн”

на тему:

Рбитологічний процес механічної обробки деталі

Студента____ 4__ курсу 411 - ік групи

напряму підготовки 050101

«Інформатика та обчислювальна техніка»

спеціальності 5.05010101 .

.

Керівник .

.

Оцінка_____________________________________

Члени комісії ___________ ___________________

___________ ___________________

___________ ___________________

(підпис) (прізвище та ініціали)

м. Суми – 2015 рік

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Сумський державний університет

Машинобудівний коледж

Дисципліна “Web-технології та web-дизайн”

Спеціальність 5.05010101 “Обслуговування програмних систем і комплексів”

Курс _______________ Група __________________ Семестр ______________ завдання на курсову роботу студента

_______________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові)

Тема роботи: ____________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Практичне завдання: _____________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Дата видачі завдання “____”______________2015 р.

Дата закінчення роботи “____”______________2015 р.

Керівник _____________________ Ананченко Ю.М.

(підпис) (прізвище, ім’я, по батькові)

Завдання розглянуто на засіданні циклової комісії спеціальності 5.05010101

Протокол №________ від “____”____________2015 р.

Голова циклової комісії ___________________ Овсянко А.М.

(підпис) (прізвище, ім’я, по батькові)

Зміст

Вступ…_....................................._______________________________…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..........................……………………......…………………………………………………………………………………………………………………………..........................……………………......…………………………………………………………………………………………………………………………....…………………………………… ……………………………………………………………..………………………………………………………………………………………………………................................................................…………………………………..…………………………………………………………3

КУРСОВИЙ ПРОЕКТ 1

Дисципліна “Web-технології та web-дизайн” 2

Курс _______________ Група __________________ Семестр ______________ 2

Зміст 2

Group 1736

Вступ

HTML, Hyper Text Markup Language, або, по-українськи, «мова розмітки гіпертексту », є фундаментальною, базовою технологією Інтернету. Не дивлячись на існуюче серед користувачів Всесвітньої мережі думка, що HTML є повнофункціональною мовою програмування, яка володіє практично всіма рисами, характерними для інших аналогічних мов.

Практично весь вміст web-вузлів, який відображається на екрані підключених до Інтернету комп'ютерів, є набором документів, що містять програмний код HTML.

HTML дозволяє формувати на сторінці сайту текстові блоки, включати в них зображення, організовувати таблиці, управляти відображенням кольору документа і тексту, додавати в дизайн сайту звуковий супровід, організовувати гіперпосилання з контекстним переходом в інші розділи серверу або звертатися до інших ресурсів Мережі і компонувати всі ці елементи між собою. Файли, що містять гіпертекстовий код, мають розширення .htm або .html.

HTML, Hyper Text Markup Language (мова розмітки гіпертексту) - мова, що використовується для створення документів в Інтернеті. HTML-документом називається файл, що містить код HTML. Такі документи є основним інформаційним наповненням web-вузлів, вони дозволяють відображати текст, графіку, аудіо та відеоінформацію, а також інші компоненти ресурсів Інтернету.

Однієї з основних функціональних особливостей, характерних саме для даної мови програмування, завдяки якій він і одержав свою назву, є гіперпосилання.

Гіперпосилання (Hyperlink) - базовий функціональний елемент html-доку-мента, що є реалізацією динамічного зв'язку якого-небудь об'єкту даної web-

сторінки з контекстним вмістом іншого документа.

Щоб роз'яснити цей термін, приведу простий приклад. Припустимо, що створений вами html-документ включає текст, в якому зустрічається слово «гіперпосилання », а докладне розкриття цього терміну приведено в іншому документі, розміщеному в Інтернеті незалежно від першого. Перетворивши дане слово в гіперпосилання і пов'язавши її з вказаним вище документом, ви організовуєте тим самим найпростіший гіперзвязок: користувачу, охочому ознайомитися із значенням терміну «гіперпосилання », достатньо клацнути мишею на цьому слові, щоб перейти до web-сторінки з відповідними поясненнями. Слід зазначити, що як гіперпосилання може використовуватися як елемент текста, так і графічний об'єкт, а сам гіперзвязок можна встановлювати як між декількома документами, розташованими на одному фізичному сервері, так і з об'єктами, розміщеними на різних вузлах Інтернету.

На відміну від інших мов програмування, HTML - мова не трансльована, але що інтерпретується. Це означає, що для виконання готового коду його не потрібно компілювати, вбудований в спеціальне програмне забезпечення, призначене для перегляду web-сторінок, інтерпретатор «компілює» код безпосередньо в процесі відкриття документа. При цьому, знайшовши в тексті помилку, така програма не видає відповідного попередження(якщо сторінка не містить вбудованих скриптів Java), а просто ігнорує всю «помилковий » рядок.

Це слідує мати у вигляді, складаючи HTML-програму, оскільки можна ненароком пропустити «непомітну» помилку і виявити її наявність вже тоді, коли сторінка буде опублікована в Web.