Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Т.С.П.П / ТСПП / опорні конспекти / Лекція 1 у оп.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
86.02 Кб
Скачать

Методи розробки структури програми

Модульна структура програми прийнято використовувати деревовидну структуру. У вузлах такого дерева розміщуються програмні модулі, а направлені дуги (стрілки) показують статичну підлеглість модулів, тобто кожна дуга показує, що в тексті модуля, з якого вона виходить, є посилання на модуль, в який вона входить.

Структурне програмування

При програмуванні модуля слід вважати на те, що програма повинна бути зрозумілою не тільки комп'ютеру, але і людині: і розробник модуля, і особи, перевіряючі модуль, і тестовики, що готують тести для відладки модуля, і супровідники ПЗ, що здійснюють необхідні зміни модуля, вимушені будуть багато разів розбирати логіку роботи модуля.

Основними конструкціями структурного програмування є: проходження, розгалуження і повторення

Питання:

  1. Визначення технології програмування.*

  2. Загальні принципи розробки прграммных засобів.**

  3. Модульне програмування.***

  4. Критерії оцінки прийнятності виділеного модуля.***

  5. Структурне програмування. ***

Література:

  1. Левин В.И .История информационных технологий. Издательство: Интернет-университет информационных технологий - ИНТУИТ.ру », БИНОМ. Лаборатория знаний ». Серия: Основы информационных технологий », 2007 - 336 стр.

  2. Галатенко В.А., Основы информационной безопасности. Издательство: Интернет-университет информационных технологий - ИНТУИТ.ру » Серия: Основы информационных технологий »,2008 - 208 стр.

  3. Терехов А.Н. Технология программирования, БИНОМ. Лаборатория знаний, Интернет-университет информационных технологий - ИНТУИТ.ру, 2007

  4. Скопин И.Н. Интернет-университет информационных технологий - ИНТУИТ.ру, 2004

  5. Котляров В.П. Основы тестирования программного обеспечения. Интернет-университет информационных технологий - ИНТУИТ.ру, 2006

4

Соседние файлы в папке опорні конспекти