Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

О.О.П / Лабораторні роботи / Додаток до роботи № 12 - 1

.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
29.18 Кб
Скачать
  1. Даний масив A ненульових цілих чисел розмірністю 10. Вивести значення першого з тих його елементів AK, які менші від останнього елементу. Якщо таких елементів немає, то вивести 0.

  2. Даний цілочисельний масив A розміру 10. Вивести порядковий номер останнього з тих його елементів AK, які більші від першого, але менші від останнього елементу. Якщо таких елементів немає, то вивести 0.

  3. Даний цілочисельний масив розміру N. Знайти кількість різних елементів в даному масиві.

  4. Дано число R і масив розміру N. Знайти два сусідні елементи масиву, сума яких найбільш близька до R, і вивести ці елементи в порядку зростання їх індексів.

  5. Даний масив розміру N. Знайти кількість ділянок, на яких його елементи зростають.

  6. Даний масив розміру N. Знайти номери тих елементів масиву, які більше свого правого сусіда, і кількість таких елементів. Знайдені номери виводити в порядку їх зростання.

  7. Даний масив розміру N. Знайти номери тих елементів масиву, які більше свого лівого сусіда, і

  8. кількість таких елементів. Знайдені номери виводити в порядку їх спадання.

  9. Даний масив розміру N і цілі числа K і L (1 < K < L < N). Знайти суму елементів масиву з номерами від K до L включно.

  10. Даний масив розміру N і цілі числа K і L (1 < K < L < N). Знайти середнє арифметичне елементів масиву з номерами від K до L включно.

  11. Даний масив розміру N і цілі числа K і L (1 < K < L < N). Знайти середнє арифметичне всіх елементів масиву, окрім елементів з номерами від K до L включно.

  12. Даний цілочисельний масив розміру N. Перевірити, чи чергуються в нім парні і непарні числа. Якщо чергуються, то вивести 0, якщо ні, то вивести порядковий номер першого елементу, що порушує закономірність.

  13. Даний масив ненульових цілих чисел розміру N. Перевірити, чи чергуються в нім позитивні і негативні числа. Якщо чергуються, то вивести 0, якщо ні, то вивести порядковий номер першого елементу, що порушує закономірність.

  14. Даний масив A розміру N. Знайти максимальний елемент з його елементів з непарними номерами: A1, A3, A5 . .

  15. Даний масив розміру N. Знайти номер його першого локального мінімуму (локальний мінімум — це елемент, який менше будь-якого зі своїх сусідів).

  16. Даний масив розміру N. Знайти максимальний з його локальних мінімумів (локальний мінімум — це елемент, який менше будь-якого зі своїх сусідів).

  17. Даний масив розміру N. Знайти мінімальний з його локальних максимумів (локальний максимум — це елемент, який більше будь-якого зі своїх сусідів).

  18. Даний масив розміру N. Знайти кількість ділянок, на яких його елементи убувають.

  19. Даний масив розміру N. Знайти кількість його проміжків монотонності (тобто ділянок, на яких його елементи зростають або убувають).

  20. Дано число R і масив A розміру N. Знайти елемент масиву, який найбільш близький до R (тобто такий елемент AK, для якого величина |AK - R| є мінімальною).

  21. Даний цілочисельний масив розміру N, всі елементи якого впорядковані (за збільшенням або по убуванню). Знайти кількість різних елементів в даному масиві.

  22. Даний цілочисельний масив розміру N, що містить рівно два однакові елементи. Знайти номери однакових елементів і вивести ці номери в порядку зростання.

  23. Даний масив розміру N. Знайти номери двох найближчих елементів з цього масиву (тобто елементів з найменшим модулем різниці) і вивести ці номери в порядку зростання.

  24. Дано число R і масив розміру N. Знайти два різні елементи масиву, сума яких найбільш близька до R, і вивести ці елементи в порядку зростання їх індексів.