Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
298.71 Кб
Скачать

3.3 Опис функційкористувача

void ReadFromFile(TMemo*) – метод класу для зчитування інформації з файлу.

void WriteToFile(TMemo*)- метод класу для запису інформації в файл.

void ChangeWordOrder (TMemo*) - метод класу для для перестановки першого та останнього слів, які написані латиницею

void TextFromFirstLetter (TMemo*) - метод класу для друку тексту з перших літер слів, які написані кирилицею.

void TextWithoutFirstLetter (TMemo*) - метод класу для видалення зі слів, які написані кирилицею, перших літер.

3.4 Опис модулів та їх призначення

StringUnit.h – модуль основної програми. Виводить вікно основної програми, яка об’єднує всі інші модулі та керує виконанням основної програми.

WorkWithText.h – клас для обробки тесту відповідно до завдань.

4 Інструкції для роботи з програмою

Для початку роботи запустіть файл StringProject.EXE, після чого з’явитися на екрані з’явиться вікно програми, в верхній частині якої знаходиться меню. Для виконання завдань, виберіть відповідний пункт меню.

Пункти меню:

  1. Перегляд початкового файлу. Для перегляду вмісту початкового файлу виберіть даний пункт меню на екрані буде відображено вміст файлу.

  2. Запис результату в початковий файл. Для запису отриманого результату в файл виберіть даний пункт меню.

  3. Зміна порядку латинських слів. Для отримання тексту, в якому перше та останнє слова, які написані англійською мовою, змінять своє місцеположення, виберіть даний пункт меню.

  4. Текст з перших літер зі слів, які написані російською мовою.Для отримання тексту з перших літер слів, які написані російською мовою, виберіть даний пункт меню.

  5. Текст без перших літер в словах, які написані російською мовою.Для отримання тексту, в якому в словах, які написані російською мовою, буде видалена перша літера, виберіть даний пункт меню.

5 Приклади тестування та результати роботи програми

Висновки

Під час розробки курсового проекту я закріпив, поглибив та узагальнив знання, якими оволодів під час вивчення курсу, в набутті навичок використання основ алгоритмізації та програмування на алгоритмічних мовах високого рівня з використанням принципів об’єктно-орієнтованого проектування та програмування в середовищі «BorlandC++ Builder». Я застосував навички, набуті протягом навчання для створення програми, для роботи зі списком слів. Ця програма дозволяє зчитувати та записувати дані в файл, змінювати місцеположення слів, написаних англійською моваю, видаляти з слів, які написані російською мовою, перші літери, виводити текст, який складається з перших літер слів, які написані російською мовою.Дані завдання я реалізував з використанням класу.

Підвівши підсумки я зрозумів, що «BorlandC++ Builder» є гнучкою та алгоритмічною мовою програмування, і добре підходить як для початківця так і для досвідченого програміста. Широкий набір функцій та модульність дозволяє швидко та якісно створювати програмний продукт. Знання основ алгоритмізації та програмування з використанням принципів об’єктно-орієнтованого проектування ПЗ різних задач на ЕОМ необхідно для подальшого використання у розробці програмного забезпечення сучасних складних технічних систем та комп’ютерних систем управління.

Соседние файлы в папке Курсовая