Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Погано, коли тебе не розуміють

.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
26.11 Кб
Скачать

Погано, коли тебе не розуміють

Дуже важко жити, коли тебе не розуміють.

Можу упевнено сказати, що я і мої одногрупники хочемо, щоб нас розуміли. Під розумінням я маю на увазі уміння слухати. Я можу десять разів пояснювати батькам, чого я хочу, але вони мене не завжди чують. Можу пояснювати або доводити щось вчителеві - він мене не завжди чує. Моя точка зору може відрізнятися від їхніх, її потрібно просто вислухати, зрозуміти, а потім вже оспорювати, а не категорично заперечувати. Я вчуся слухати людей. Це дуже важко, але потрібно.

Під час спілкування виникає багато ідей, багато думок, хочеться перебити співрозмовника, сам ловлю себе на тому, що перебиваю, погано слухаю, ніби, не розумію.

Останнім часом я помітив, що мої спроби зрозуміти співрозмовника, змінили відношення до мене оточуючих. Просто я став більше слухати під час серйозної розмови, а не перебивати. Не відповідаю, доки я обдумаю точку зору співрозмовника. Я не хочу зробити гірше собі або іншим, але хочу бути лояльним і справедливим. У відповідь я сподіваюся отримати те, до чого прагну сам – розуміння.

Матвієнко Богдан 110-і група