Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НАТО.ppt
Скачиваний:
32
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
700.42 Кб
Скачать

Структура:

Група ядерного планування — проводить свої засідання звичайно двічі в рік на рівні міністрів оборони.

Військовий комітет — складається з начальників генеральних штабів країн-членів НАТО і цивільного представника Ісландії, яка не має збройних сил, і збирається не рідше двох разів у рік на свої засідання. Має у своєму підпорядкуванні командування двох зон: Європи й Атлантики.

Структура:

Верховний головнокомандуючий — очолює верховне головне командування в Європі (завжди — американський генерал). У його підпорядкуванні знаходяться головні командування на трьох європейських театрах воєнних дій: Північноєвропейському, Центральноєвропейському і Північноєвропейському.

Офіційні мови НАТО — англійський і французький.

Штаб-квартира ради НАТО знаходиться в Брюсселі (Бельгія).

Спочатку штаб-квартира НАТО була у США, потім у Франції. Але коли 1966 року президент Шарль де Голль вивів свою країну з військових структур блоку, центр перенесли з Парижа до Брюсселя, де вона і зараз.

Світовий поліцейський

Сьогодні НАТО дедалі більше виконує роль світового поліцейського. Десять років тому під приводом захисту населення Косова від сербів організація провела успішну воєнну кампанію проти Югославії, яку чимало експертів назвали порушенням міжнародного права.

Світовий поліцейський

Інакше виглядає ситуація в Афганістані. Там НАТО перебуває з міжнародним мандатом, намагаючись встановити мир, але успіху поки не видно.

Головне випробування для НАТО - Афганістан.

Соседние файлы в предмете География