Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекція з теми 6.ppt
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
1.71 Mб
Скачать

3. Боргова безпека держави — певний рівень державної заборгованості з урахуванням вартості її обслуговування, а також оптимальність співвідношення між ними з точки зору стійкості фінансової системи країни до внутрішніх і зовнішніх загроз, можливості країни виконувати свої боргові зобов’язання, а також підтримувати свою платоспроможність та кредитний рейтинг.

ДИНАМІКА ДЕРЖАВНОГО БОРГУ УКРАЇНИ ПРОТЯГОМ 2000-2010 рр.

4. Фінансова безпека банківської системи

забезпечення ефективного використання національного банківського ресурсу та попередження загроз банківській системі країни.

ПАРАМЕТРИ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ

ГЕНЕЗИС БАНКІВСЬКОЇ СКЛАДОВОЇ ГЛОБАЛЬНОЇ ФІНАНСОВОЇ КРИЗИ 2007-2010 рр.

5. Валютна безпека держави

ступінь забезпеченості держави валютними коштами, достатніми для забезпечення позитивного сальдо платіжного балансу, виконання міжнародних зобов’язань, накопичення необхідного обсягу валютних резервів та підтримання стабільності національної грошової одиниці.

6. Грошово-кредитна безпека

такий стан грошово-кредитної системи, який характеризується стабільністю грошової одиниці, доступністю кредитних ресурсів та таким рівнем інфляції, що забезпечує економічне зростання та підвищення реальних доходів населення.