Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

КЕЛЬН

.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.01.2020
Размер:
26.08 Кб
Скачать

1

КЕЛЬН 

Кельн розташований на заході Німеччини, у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія, біля берегів Рейну. За часів Другої Світової старовинне місто було зруйноване майже дощенту: з найважливіших пам'яток встояв лише Кельнський собор. Але німцям вдалося неможливе: необізнаний турист навіть не здогадається, що чудовий історичний центр ретельно відновлений. 

 

Кельн відкривається мандрівникам калейдоскопом різних облич і настроїв. Світлі, доглянуті вулички манять затишком кафе і пабів. Шедеври готичної та романської архітектури вражають уяву красою і величчю. Кафедральний собор - ціле місто в місті вражаючі розміри, розкіш внутрішнього і зовнішнього оздоблення, неймовірна енергетика - від усього цього просто захоплює дух. Поціновувачів мистецтва Кельн здивує скарбами унікальних музеїв, для бізнесменів розкриє двері виставок і конференцій, тусовщиків закрутить у вирі вечірок і карнавалів. 

Квиток у Кельн коштує приблизно від 6000 до 9000, тобто від 190Є до 300Є. 

 Райони Кельна 

Кельн розділений на 9 округів, що складається з 86 районів. Внутрішнє місто, або Іннерштадт, - історичний центр, утворений на місці давньоримських поселень. Саме тут зосереджені більшість готелів і туристичних визначних пам'яток, серед яких - чудовий Кельнський собор і цілий ряд найкрасивіших романських церков. 

 

Ще один цікавий для мандрівників округ - Лінденталь з мальовничими парками і скверами, жвавими торговельними вулицями і численними пам'ятниками античності і середньовіччя: руїнами римського акведука, древнім кладовищем, церквою Св. Северина 10 століття будівлі. 

 

Округ Роденкірхен знаменитий, в першу чергу, однойменною висячим мостом, що з'єднує береги Рейну. Тут же розташований ботанічний сад «Флора», один з найстаріших у всій Європі. 

 

В окрузі Еренфельд знаходиться завод з виробництва легендарного одеколону, в окрузі Ніппес - Кельнський зоопарк, в Хорвайлере - старовинні церкви і замок. Найстрашніше несприятливе місце в місті - промисловий округ Калькул, що став домівкою для тисяч емігрантів. 

 Транспорт 

Основний громадський транспорт в Кельні - залізничний. Містом курсують швидкісні трамваї-метротрам U-Bahn і наземні електрички S-Bahn. Більшість ліній розходяться радіально від центру до околиць, причому в центрі ж / д шляху переважно прокладені під землею, а на периферії частіше зустрічаються наземні станції. 

Автобусні маршрути дублюють і доповнюють мережу кельнського залізничного транспорту. Час роботи - 4: 30-0: 00, інтервал руху - 20 хвилин. Найпопулярніші маршрути продовжують курсувати і ночами, ось тільки періодичність збільшується до 1 години. Всі зупинки обладнані електронними табло із зазначенням часу прибуття наступного автобуса. 

 

Вартість одноразових квитків на громадський транспорт - 2,30-2,80 EUR, денний проїзний коштує 6,60-8 EUR. Має бути коротка поїздка - купуйте квиток на 4 зупинки за 1,50 EUR, подорожуєте компанією - вибирайте добовий проїзний на групу з 5 осіб за 9 EUR. Всі квитки продаються на зупинках або в спеціальних автоматах на борту автобусів і трамваїв. 

 

Вартість поїздки на таксі залежить від відстані: за посадку стягується 2,20 EUR, за кожен км - по 1,45 EUR (вночі і в вихідні - по 1,55 EUR). За виклик офіційного таксі потрібно доплатити ще 0,50 EUR. 

 

Оренда компактного авто обійдеться від 47 EUR, універсала - від 55 EUR, мінівена - від 85 EUR, позашляховика - від 130 EUR в день. Парковка досить дорога: від 2 EUR за годину або від 7,50 EUR за добу. Краще шукати великі готелі на околицях міста, де є безкоштовні стоянки для клієнтів, а до центру добиратися на громадському транспорті. 

 

 

Туристична карта KolnCard створена для того, щоб гості Кельна могли насолоджуватися повною свободою переміщення по місту і солідними знижками на відвідування популярних об'єктів. Її власникам надається право безкоштовного проїзду на всіх видах громадського транспорту. Більшість відомих музеїв знижують ціни на вход до 50%: у списку партнерів - Музей парфумів, Музей шоколаду, Музей Людвіга і цілий ряд інших установ. Знижки пропонують також торгові центри, ресторани, театри, зоопарк - іншими словами, практично.всі об'єкти, цікаві мандрівникам. 

 

Вартість KolnCard - 9 EUR на 24 години і 18 EUR на 48 годин. Є також групові карти на 5 осіб по 19 і 38 EUR відповідно. 

 

 Проживання 

Вартість проживання в хостелах - від 15 EUR, розміщення в тризірковому готелі обійдеться від 35 EUR за добу. Номери в готелях 4 * - від 50 EUR за ніч, розкіш п'ятизіркових готелів може стати доступною за 95 EUR в день 

 

 Їжа 

Традиційна німецька кухня - родзинка таких міст, як Мюнхен, Дюссельдорф і, звичайно ж, Кельн. Не варто відмовляти собі в задоволенні і заходити в банальні європейські ресторани або закладу фастфуду, забудьте про них. Якщо ви потрапили в Німеччину - ласкаво просимо в автентичні пивні, традиційні ресторани і ароматні пекарні. Навіть якщо ви не п'єте пиво, сидите на дієті і не любите м'ясо - втриматися неможливо. 

 

Взагалі німецька кухня - це м'ясо, тушкована капуста, бобові. Їжа досить жирна і важка, десерти теж не відстають. Супи тут не користуються великою популярністю, але в меню вони є. 

 

Середній чек за обід у недорогому кафе - 10 EUR на персону. Перекусити в забігайлівці з фастфудом можна за 6-7 EUR. Вечеря на двох в хорошому ресторані - від 55 EUR. 

 

 Розваги і визначні пам'ятки Кельна 

Кельн сповнений дивовижних пам'яток, найважливіша з яких - монументальний Кельнський собор. Величезне, розкішне готична споруда вціліло під час нещадних бомбардувань Другої Світової і залишається головним символом міста. Його будівництво почалося ще в 13 столітті і тривало кілька століть поспіль. А сьогодні будь-хто може подолати 509 сходинок і піднятися на одну з йдуть в небо веж, щоб помилуватися на Кельн зі 157-метрової висоти. 

 

Ще одне популярне місце - Ратушна площа в центрі Старого міста. Фасад сучасної Ратуші - синтез старовинної будівлі, вежі 15 століття і нової ділової прибудови - прикрашений 124 кам'яними статуями. Усередині відвідувачів чекають парадні зали і підземний музей, де зібрані всілякі артефакти давньоримського і середньовічного періоду. 

 

Кельн - місто красивих храмів. Найефектніший з них - церква Св. Мартіна в романському стилі, гармонійно вписалася в загальний архітектурний ансамбль. Церква Святих Апостолів знаменита не тільки величним екстер'єром, але і прекрасними вітражами. Церква Св. Гереона - найстаріша романська релігійна споруда в місті, закладена ще в 5 столітті. 

 

Кельн славиться неймовірним різноманітністю цікавих музеїв. Почати пізнавальний тур коштує з відвідування Музею духів: не можна адже побувати на батьківщині одеколону і не познайомитися з історією його винаходу. Місто пишається не тільки парфумами, а й солодощами, тому далі краще податися в Музей шоколаду. Відвідувачам будівлі, за формою нагадує корабель, розкриють всі секрети приготування легендарного ласощі і неодмінно запропонують його продегустувати. 

 

Від їжі земної - до їжі духовної: в Музеї Людвіга зберігається багата колекція сюрреалізму, авангарду, експресіонізму, поп-арту та інших знакових напрямків в мистецтві. Гордість експозиції - оригінали Пікассо. У Музеї Вальрафа-Ріхарца - цінна колекція живопису і графіки, що охоплює період з середньовіччя до 19 століття. 

 

Про сумне минуле Німеччини нагадає відвідування Центру нацистської документації в колишній штаб-квартирі гестапо. На стінах похмурого підвалу до сих пір видно написи, зроблені колись місцевими в'язнями. Продовжити роздуми про сенс життя можна в етнологічних музеї Раутенштрауха-Йоста: його творці спробували наочно пояснити закони людського існування

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]