Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Визначення з ГО1870107536874126726

.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.01.2020
Размер:
20.19 Кб
Скачать

1. Індиві́д, — окремий організм, який існує самостійно, зокрема людина, особа, одиничний представник роду людського.

2. Індивідуальність — це особистість у її своєрідності. Коли кажуть проіндивідуальність, то мають на увазі оригінальність особистості. Зазвичай, словом "індивідуальність" визначають якусь найголовнішу особливість особистості, яка робить її відмінною від решти людей.

3. Громадя́нин — житель певної теріторії держави або країни. Ця приналежність є формально юридично оформленою. 

4. ГРОМАДЯНСЬКІСТЬ — усвідомлення кожним громадянином своїх прав і обов'язків щодо держави, суспільства; почуття відповідальності за їхнє становище. Г. є важливою рисою морального обличчя людини. Формування почуття громадянськості учнів/студентів — важливе завдання навчальних закладів

5. Совість— вияв моральної самосвідомості особистості, її здатність здійснювати моральний самоконтроль, самостійно формулювати для себе моральні обов'язки, вимагати від себе їх виконання і здійснювати оцінку своїх вчинків.

6. Гі́дність — це поняття моральної свідомості, яке виражає уявлення про цінність всякої людини, як моральної особистості, а також категорія етики, що означає особливе моральне ставлення людини до самої себе і ставлення до неї з боку суспільства, в якому визнається цінність особистості.

7. Честь  — поняття моральної свідомості й категорія етики, що включає в себе моменти усвідомлення індивідом свого суспільного значення й визнання цього значення з боку суспільства.

8. Соціалізація — процес інтеграції індивіда в суспільство, у різноманітні типи соціальних спільнот (група, соціальний інститут, соціальна організація) шляхом засвоєння ним елементів культури, соціальних норм і цінностей, на основі яких формуються соціально значущі риси особистості.

9. Субкультура — це певний стиль, спосіб життя і мислення окремих соціальних груп всередині суспільства.

10. Самоактуалізація (від лат. actualis — дійсний, справжній), самореалізація — прагнення людини до якомога повнішого виявлення і розвитку своїх особистісних можливостей.

11. Мотива́ція — спонукання до дії; динамічний процес фізіологічного та психологічного плану, керуючий поведінкою людини

12. Саморозвиток — термін, який має кілька значень. Ця сторінка значень містить посилання на статті про кожне з них. Саморозвиток — розумовий i фізичний розвиток людини, якого вона досягає самостійними заняттями, вправами.

13.Людська гіднсть. Кожна людина певним чином сприймає, усвідомлює себе, знає свої особисті якості. Кожному цікаво, як сприймають його інші, й хочеться, щоби самосприймання збігалося з думкою інших.

Почуття гідності — самовідчуття (і пов’язана з цим поведінка) людини, яка високо оцінює власні соціальні можливості та свою суспільну цінність.

Людина з почуттям власної гідності вимоглива і до себе, й до інших. Гідність формує людину, впевнену у власних силах, у своїх справах і вчинках.

14.такое самое как 13,я ниче не нашел)

15. Гуманізм — це система ідей і поглядів на людину як на найбільшу соціальну цінність, створення умов для її повноцінного життя і фізичного та духовного розвитку.

16. Деклара́ція — документ, офіційна заява, де проголошуються основні принципи зовнішньої та внутрішньої політики держави чи програмні положення партій та організацій.

17. Свобода - це одна з основних, найскладніших філософських категорій, яка визначає сутність людини, що складається з її здатності мислити і діяти відповідно до своїх намірів, бажань та інтересів, а не внаслідок якогось примусу.

18. Громадянські свободи — негативні і позитивні повноваження фізичних осіб, як індивідуальні, так і колективні. Свободи найчастіше реалізуються шляхом усунення державного регулювання з тієї чи іншої поведінки особи.

19. Покоління прав людини — це класифікація прав людини, відповідно до їх історичного розвитку. Традиційно, їх прийнято ділити на три, але все частіше з'являється думка про відокремлення четвертого покоління.

20. Верхове́нство пра́ва — це фундаментальний правовийпринцип і правова доктрина, яка передбачає, що жодна людина не є вище закону, що ніхто не може бути покараним державою, крім як за порушення закону

21. Гара́нтія — порука в чомусь, забезпечення чого-небудь; умови, що забезпечують успіх чого-небудь.

22. Юридичний механізм захисту прав людини – це можливості здійснення громадянами певних вчинків щодо захисту власних прав і свобод .

23. Суспільство — самодостатня соціальна система, основою якої є взаємні стосунки людей, що складаються в процесі реалізації особистих потреб кожного. Відносини людей у межах суспільства називають соціальними.

24.Соціальний-вообще якась хуйня,я хз как это характеризовать

25. Конфе́сія — особливість віросповідання в межах певного релігійного вчення, а також об'єднання віруючих, послідовників цього релігійного віросповідання.

26. Гендер — це змодельована суспільством і підтримувана соціальними інститутами система цінностей, норм і характеристик «чоловічої» та «жіночої» поведінки, стилю життя та способу мислення, ролей жінок і чоловіків та їхніх стосунків

27. СПІЛКУВАННЯ - це процес передавання й сприймання повідомлень за допомогою вербальних і невербальних засобів, що охоплює обмін інформацією між учасниками спілкування

28. Особа — людський індивід як суб'єкт соціальних та юридичних відносин і свідомої діяльності.

29. Соціа́льне — це сукупність певних рис та особливостей суспільних відносин, інтегрована індивідами чи спільнотами у процесі спільної діяльності

30. Адаптивність - це природжена та набута здатність до адаптації, тобто пристосування до всієї багатоманітності життя при будь-яких умовах

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]