Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Тести підготовка офіцерів запасу

.rtf
Скачиваний:
137
Добавлен:
19.12.2019
Размер:
414.46 Кб
Скачать

Високоспеціалізованої медичної допомоги

Згідно організаційно-штатної структури, одним із основних підроз-ділів медичної роти бригади є приймально-сортувальний взвод, призначений для розгортання відділення спеціальної обробки. Вкажіть склад відділення спеціаль-ної обробки.

Палати інтенсивної терапії для поранених і хворих, палати інтенсивної терапії для обпечених, психоізолятор, ізолятори на дві інфекції, приміщення для команди одужуючих

Операційна з передопераційною і протишоковою для поранених, перев’язочні для тяжкопоранених, перев’язочні для поранених середньої тяжкості

+Роздягальна, мийна, одягальна майданчик для дезактивації, дегазації, дезінфекції одягу, взуття та спорядження поранених і хворих та окремо – для транспорту

Перев’язочна для легкопоранених сортувальний пост, сортувальний майданчик сортувальні для поранених і хворих, евакуаційні для поранених і хворих

Палат анестезіології та інтенсивної терапії обпечених

Перебуваючи на території, зараженій бойовими отруйними речови-нами, військовослужбовець отримав ураження, при якому медична допомога мо-же бути відкладена на більш тривалий час (медичну допомогу надають в третю чергу). До якої сортувальної категорії відноситься постраждалий?

До І категорії (невідкладні)

До ІІ категорії (термінові)

+До ІІІ категорії (ходячі)

До ІV категорії (агонуючі)

До V категорії (відкладені)

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди кисневий інгалятор КІ-4, який використовувався в роботі сортувально-евакуаційного відділення медич-ної роти бригади прийшов в непридатність і потребує капітального ремонту. До якої категорії придатності відноситься якісний стан цього інвентарного медичного майна?

Першої категорії

Другої категорії

Третьої категорії

+Четвертої категорії

П’ятої категорії

Основним медичним підрозділом в механізованому (танковому) ба-тальйоні є медичний пункт батальйону, який може бути підсилений лікарем. Вка-жіть, хто за штатною посадою є начальником підсиленого медичного пункту ба-тальйону?

Лікар травматолог

+Лікар загальної практики

Фельдшер

Лікар терапевт

Лікар хірург

В складі сортувально-евакуаційного відділення медичної роти брига-ди розгортається сортувальний майданчик, на якому працює весь особовий склад відділення. Вкажіть оптимальний склад сортувальної бригади?

Лікар хірург, лікар анестезіолог, 2 фельдшери

Два фельдшери, дві медичні сестри

+Лікар, два середніх медичних працівники, два реєстратора

Лікар хірург, лікар терапевт, 2 фельдшери

Лікар анестезіолог, 2 фельдшери

Сили і засоби медичної служби, розгорнуті на шляхах медичної ева-куації і призначені для прийому, медичного сортування, надання визначених ви-дів медичної допомоги пораненим, ураженим і хворим і (при необхідності) підго-товки їх до подальшої евакуації. Дане термінологічне визначення відноситься до поняття:

Медичні заклади, призначені для надання медичної допомоги потерпілим при надзвичайних ситуаціях

+Етап медичної евакуації

Медичні заклади, призначені для надання медичної допомоги евакуйованому на-селенню

Медичні заклади, призначені для медичного забезпечення військовослужбовців

Етап надання медичної допомоги

В результаті артилерійського удару противника три військовослуж-бовці отримали поранення, які безпосередньо загрожують життю і вимагають на-дання негайної медичної допомоги. До якої сортувальної категорії відносяться постраждалі? В яку чергу повинна проводитись медична евакуація?

+До І категорії (невідкладні) Підлягають евакуації в першу чергу

До ІІ категорії (термінові) Підлягають подальшій евакуації після “червоної” сор-тувальної групи

До ІІІ категорії (легкопоранені) Підлягають евакуації в третю чергу

До ІV категорії (агонуючі) Підлягають евакуації за медичними показаннями

До V категорії (відкладені) Евакуації не підлягають

Медична евакуація - сукупність організаційних, медичних та техніч-них заходів щодо виносу (вивозу) поранених (уражених) з поля бою та транспор-тування їх з одночасним медичним супроводом на етапи медичної евакуації з ме-тою своєчасного і повного надання необхідної медичної допомоги та лікування. Від яких факторів залежить організація і проведення медичної евакуації?

Величини та структури санітарних втрат

Політики госпіталізації

Евакуаційної політики

Сформованих евакуаційних напрямків

+Все вказане

В гірському районі країни відбувся землетрус. В осередку масових санітарних втрат офіцери і солдати одного із військових підрозділів, розташова-ного поблизу, почали надавати медичну допомогу пораненим та ураженим. Який вид медичної допомоги зможуть надати військовослужбовці?

Перша медична та долікарська допомога

Перша медична допомога

+Домедична допомога

Долікарська та перша лікарська медична допомога

Перша лікарська та кваліфікована медична допомога

Основним медичним підрозділом в механізованому (танковому) ба-тальйоні є медичний пункт батальйону. Вкажіть, кому безпосередньо підпоряд-ковуються начальник медичного пункту батальйону питань медичного забезпе-чення батальйону?

Начальнику військового польового пересувного госпіталю

Командиру батальйону

Начальнику медичної служби армійського корпусу

Командиру медичної роти бригади

+Начальнику медичної служби механізованої бригади

Перебуваючи на території, зараженій бойовими отруйними речови-нами, військовослужбовець отримав ураження, при якому медична допомога мо-же бути відкладена на більш тривалий час (медичну допомогу надають в третю чергу). До якої сортувальної категорії відноситься постраждалий? В яку чергу повинна проводитись медична евакуація?

До І категорії (невідкладні) Підлягають евакуації в першу чергу

До ІІ категорії (термінові) Підлягають подальшій евакуації після “червоної” гру-пи

+До ІІІ категорії (ходячі ) Підлягають евакуації в третю чергу

До ІV категорії (агонуючі) Підлягають евакуації за медичними показаннями

До V категорії (відкладені) Евакуації не підлягають

Рівень медичного забезпечення – це інтегроване та комплексне понят-тя, що об’єднує сили і засоби медичної служби, їх спроможності з медичного за-безпечення військ, насамперед з надання медичної допомоги та евакуації поране-них, уражених чи хворих. За рахунок яких сил і засобів медичної служби форму-ється та реалізується покращений другий рівень медичного забезпечення?

На тактичному рівні за рахунок сил і засобів медичної служби батальйону

На тактичному рівні за рахунок сил і засобів медичної служби бригади

На тактичному рівні за рахунок медичної роти бригади або передової хірургіч-ної групи, які розгортаються самостійно

+На тактичному рівні за рахунок медичної роти, підсиленої необхідними хірургі-чними групами, або військового мобільного госпіталю, що розгортається частко-во чи повністю

На оперативному рівні за рахунок військових мобільних госпіталів і стаціонар-них військових або цивільних закладів охорони здоров’я, що розгортаються в межах операційної зони

Рівень медичного забезпечення – це інтегроване та комплексне понят-тя, що об’єднує сили і засоби медичної служби, їх спроможності з медичного за-безпечення військ, насамперед з надання медичної допомоги та евакуації поране-них, уражених чи хворих. За рахунок яких сил і засобів медичної служби форму-ється та реалізується четвертий рівень медичного забезпечення?

На тактичному рівні за рахунок сил і засобів медичної служби батальйону

На тактичному рівні за рахунок сил і засобів медичної служби бригади

На тактичному рівні за рахунок медичної роти бригади або передової хірургіч-ної групи, які розгортаються самостійно

+На стратегічному рівні за рахунок військово-медичних клінічних центрів, закла-дів охорони здоров’я

На оперативному рівні за рахунок військових мобільних госпіталів і стаціонар-них військових або цивільних закладів охорони здоров’я, що розгортаються в межах операційної зони

Метою медичного забезпечення Збройних Сил України є підтриман-ня високого рівня боєздатності особового складу військ (сил) шляхом збереження та зміцнення здоров’я військовослужбовців, надання їм медичної допомоги, ліку-вання та найшвидшого відновлення їх працездатності та боєздатності. Вкажіть, які групи заходів проводяться в системі медичного забезпечення.

Заходи із лікувально-евакуаційного забезпечення

Заходи із санітарно-гігієнічного та протиепідемічного забезпечення

+Все вказане

Заходи із медичного постачання

Заходи із захисту особового складу військ від зброї масового ураження