Добавил:
флекс 24/7 Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
залупна курсова по туризму.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
28.11.2019
Размер:
83.13 Кб
Скачать

2.1 Аналіз діяльності турагентства «Меридіан»

Мале колективне підприємництво «Меридіан» засновано в 26 травня 1994 р. в місті Мукачево. Директор турагентства – Швардак Іванна Сергіївна Воно знаходиться в місті Мукачево за такою адресою: вул. Миру, 44/4, телефон: +38 095 419 54 00, факс: (031 31) 5-41-08. Email: Meridian-M@ukr.net Гаряча лінія: 066 9791616

Режим роботи МКП «Меридіан»:

- пн.– пт.: 09:00-19:00

- сб : 10:00-16:00

- нд.: вихідний.

Підприємство діє на основі статуту. Право на здійснення підприємницької діяльності йому надають Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, видане Виконавчим комітетом Євпаторійської міської ради 30.08.2004р., та Ліцензія на туроператорську діяльність з внутрішнього та виїзного туризму АА №840976, видана Державною туристичною адміністрацією України.

Правове поле діяльності МКП «Меридіан» створюють Закон України «Про туризм», «Про захист прав споживачів», «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», Господарський, Податковий, Цивільний, Адміністративний кодекси України та інші законодавчо-нормативні акти, які регулюють діяльність підприємств туристичної індустрії.

Під час управління на МКП «Меридіан» використовуються різні методи, один з них – метод непрямого впливу. Начальник створює умови для здійснення цілей, а службовці досягають результатів. Мета організації - задоволеність клієнтів в якісному продукті, відмінному сервісі і при цьому одержання прибутку.

Напрями впливу, що застосовуються на даному підприємстві:

  1. економічний метод управління, коли існує матеріальна зацікавленість менеджерів і торгових представників. Менеджер застосовує різні методи для досягнення результативності, економічний метод при цьому є найефективнішим, оскільки тут пряма залежність: чим більше товару продав, тим більше отримав прибутку. Оплата праці цих фахівців будується за простою схемою: оклад + відсоток від продажів

  2. організаційно-розпорядчий метод так само застосовується. Він заснований на наказах, розпорядженнях, коли вказівки йдуть від вищих працівників. За такою схемою працюють особи, безпосередньо зайняті на виробництві.

Люди - один з найважливіших факторів діяльності МКП «Меридіан», тому й управління персоналом відіграє найважливішу роль у досягненні організацією бажаної мети.

На сьогоднішній день «Меридіан» працює у сфері внутрішнього та виїзного туризму, прийому та розміщення відпочиваючих. За цей час підприємство придбало величезний досвід роботи в організації колективного, індивідуального відпочинку та лікування. Туроператор «Меридіан» радий запропонувати споживачам незабутні подорожі та різноманітні тури. Завдяки туроператору, клієнти дізнаються про нові міста, країни, культури інших народів. «Меридіан» надає надійність, ексклюзивність і якість клієнту. Широкий вибір турів, а також великий досвід на туристичному ринку гарантує відмінний відпочинок.

Турагентство пропонує найбільш популярні тури, які мають високий рівень сервісу і доброзичливе ставлення до клієнтів. «Меридіан» спеціалізується в розміщенні відпочиваючих переважно готелях з високою якістю обслуговування, та в з цікавими додатковими послугами до основного туру, по низьким цінам.

Турагентство «Меридіан» зібрало тільки найкращі курорти світу - пляжі Італії та Іспанії, Кіпру, Туреччини, Греції, Тунісу, Таїланду, Шрі-Ланки змусять споживачів відчути райську насолоду. Клієнт може підібрати для себе те, що сподобається саме йому і відправитися на відпочинок вже знаючи, що і де можна відвідати. «Меридіан» виступає як туристичний агент з продажу турпродуктів інших туристичних туроператорів.