Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_magistru_menedzhment_standarti ostat...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
252.42 Кб
Скачать
  1. Оцінювання рівня якості підготовки

Оцінювання рівня якості підготовки магістра здійснюють члени Державної екзаменаційної комісії на основі встановлених правил, принципів, критеріїв, системи і шкали оцінювання.

Об’єктом оцінювання якості підготовки магістра є сукупність знань, умінь і навичок, набутих компетенцій, відтворених у процесі виконання і захисту дипломної магістерської роботи та/або вирішення комплексних кваліфікаційних завдань.

Оцінювання рівня якості підготовки магістра здійснюється членами Державної екзаменаційної комісії на основі принципів: об’єктивності, індивідуальності, комплексності, етичності, диференційованого та компетентнішого підходу з урахуванням набутої системи типових універсальних і спеціальних професійних компетенцій за складовими: адміністрування, керування колективом, стратегічного управління, управління операційними процесами, управління фінансово-економічною, маркетинговою та інноваційною діяльністю, управління логістичними процесами в структурних підрозділах на середньому та вищому рівнях організацій; науково-дослідної та науково-педагогічної діяльності.

Рівень якості підготовки магістра визначається за системами оцінювання: Європейською кредитно-трансферною системою (ЄКТС) (за шкалою «А», «В», «С», «D», «Е», «FХ», «F»); національною (за шкалою «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»); системою ВНЗ (за 100-баловою шкалою); комплексною (поєднання ЄКТС, національної системи та /або системи оцінювання ВНЗ).

Критерії оцінювання рівня якості підготовки магістра використовуються диференційовано залежно від форм і методів державної діагностики, визначених у Програмі державного екзамену ВНЗ.

Підсумкова оцінка комплексного кваліфікаційного державного екзамену складається з сумарної оцінки за кожне з його завдань.

Критерії оцінювання якості підготовки магістра за результатами виконання і захисту дипломної магістерської роботи наводяться у Положенні про дипломну магістерську роботу ВНЗ / Методичних рекомендаціях до виконання дипломної магістерської роботи ВНЗ варіативної компоненти стандартів вищої освіти ВНЗ, основні положення яких повинні відповідати Вимогам до виконання дипломної магістерської роботи, що затверджуються Науково-методичною комісією з менеджменту і адміністрування.

Рішення щодо підсумкового оцінювання приймається більшістю голосів членів ДЕК за результатами публічного захисту з урахуванням висновків наукового керівника та рецензента.

  1. Зміст питань комплексного державного іспиту з циклу дисциплін

10.1. Управління організацією

Системна модель менеджменту організації. Еволюція організації. Організаційний механізм менеджменту організації. Організаційний інжиніринг. Організаційний дизайн. Управлінські моделі. Керівництво в організації. Ризикозахищеність організації. Управління результативністю менеджменту організації.

Теоретичні основи корпоративного управління. Зовнішня сфера корпоративного управління. Учасники корпоративних відносин та органи корпоративного управління. Тактичне і стратегічне управління корпораціями. Управління корпоративними витратами. Звітність та контролювання в системі корпоративного управління. Оцінювання ефективності корпоративного менеджменту.

Теоретичні основи управління змінами. Індивідуальні зміни. Командні зміни. Організаційні зміни. Роль керівництва в управлінні змінами. Розвиток організації в сучасних умовах та проблеми управління опором змінам. Структурні зміни. Управління змінами у стратегічному розвитку організації. Зміни корпоративної культури. Зміни на основі інформаційних технологій.

Управління проектами в системі менеджменту організації. Обґрунтування проекту. Планування проекту. Управління часом виконання проекту. Планування ресурсного забезпечення проекту. Контролювання виконання проекту. Управління ризиками проектів. Управління якістю проекту. Управління персоналом у проектах.

Стандартизація термінології в галузі управління якістю. Основні проблеми управління якістю. Міжнародний досвід управління якістю. Вітчизняний досвід управління якістю. Базова концепція загального управління якістю. Системи управління якістю. Система якості у стандартах ІSО серії 9000. Статистичні методи контролю якості. Інструменти управління якістю та процес розгортання функції якості (QFD). Сертифікація систем якості підприємства. Витрати на якість та їх класифікація. Облік витрат на якість в умовах ТQМ. Аудит якості та премії якості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]