Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Запобігання забруднення моря ( конспект лекций)...docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
130.58 Кб
Скачать

3.2.Рекомендації по запобігання забрудненню моря с судна

1. Скидання в море стічних вод з нових судів забороняється з дня набрання чинності Додатка IV до МАРПОЛ 73/78, а з існуючих судів - через 10 років після набрання чинності цього Додатка, за винятком таких випадків:

а) судно скидає подрібнені і знезаражені стічні води на відстані більше 4 морських миль від найближчого берега, використовуючи систему, схвалену Морським Регістром Судноплавства;

б) судно поступово скидає неподрібнене і незнезаражені стічні води на відстані більше 12 морських миль від найближчого берега при швидкості не менше 4 вуз.;

в) судно скидає оброблені стічні води, використовуючи установку для обробки стічних вод, яка має свідоцтво про типове випробуванні, видане Морським Регістром Судноплавства, і на судні є чинне Міжнародне свідоцтво про запобігання забрудненню стічними водами, крім того, стік не дає видимих ​​плаваючих твердих частинок і не викликає зміни кольору навколишньої води.

2. Якщо стічні води змішані з відходами або іншими забрудненими водами, скидання яких підпадає під інші вимоги, то застосовуються більш суворі вимоги.

3. Конвенція по захисту морського середовища району Балтійського моря поширюється на судна, зазначені в пункті 5.1.2. Вимоги щодо заборони скидання аналогічні зазначеним в п. 5.1.2.1.

1. Відповідно до Конвенції по захисту морського середовища району Балтійського моря суду, зайняті міжнародними перевезеннями в Балтійському морі, повинні піддаватися первісному оглядові перед початком експлуатації, або перед видачею Свідоцтва, і періодичним оглядам з інтервалами не перевищують 5 років. Метою первинних оглядів є перевірка відповідності обладнання, систем і цистерн вимогам, заснованим на стандартах і методах випробувань, і перевірка наявності схвалення Адміністрацією. Періодичні огляди повинні підтверджувати, що обладнання системи та цистерни відповідають вимогам Конвенції.

2. Адміністрація повинна визнавати "Свідоцтво про типове випробуванні" установок для обробки стічних вод, видане іншою Адміністрацією держави - учасниці Конвенції.

3. Судна, що плавають у Балтійському морі і мають на борту більше 50 осіб, повинні мати "Свідоцтво про запобігання забруднення стічними водами".

.4. Скидання з суден стічних вод у внутрішніх і територіальних водах Росії регламентується Правилами охорони від забруднення прибережних вод морів (див. п. 4.8 додатка Г справжнього РД).

1. Дозволяється скидання з суден очищених і знезаражених стічних вод у морських портах, а також в межах I і II поясів санітарної охорони у внутрішніх морських і територіальних водах Росії при дотриманні наступних умов:

- На судні діє установка, схвалена Морським Регістром Судноплавства, показники очистки та знезараження якої відповідають нормам по колі-індексом не більше 2500; по БПК не більше 50 мг / л; зважених речовинах - не більше 100 мг / л понад вмісту завислих речовин в промивної воді;

- Скид не носить залповий характер.

У разі погіршення санітарного або екологічного стану прибережної смуги моря спеціально уповноваженим державним органам Російської Федерації в області охорони навколишнього природного середовища та їх територіальним органам, а також рибоохорони Роскомриболовства і Держсанепіднагляду Росії, надається право з урахуванням місцевих умов приймати рішення щодо повного припинення скидання стічних вод з судів.

2. Дозволяється скидати в територіальних водах необроблені стічні води з суден, де чисельність екіпажу, спеціального персоналу і пасажирів не перевищує 10 осіб.

3. Скидання з суден господарсько-побутових вод міжнародними конвенціями і Правилами охорони від забруднення прибережних вод морів не регламентується.