Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка_контрольна Менеджмент і маркетинг.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
264.19 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, МОЛОДІ ТА СПОРТУ україни

Національний університет «Львівська політехніка»

Менеджмент і маркетинг Методичні вказівки

до виконання контрольних робіт

для студентів денної форми навчання

для базового напряму 6.0304 «Міжнародні відносини»

спеціальності 6.030201 «Міжнародна інформація»

№ 4080

від 04.04.2012 р.

Затверджено

на засіданні кафедри фінансів

Протокол № 11 від 13.01. 2012 р.

Львів – 2012

Менеджмент і маркетинг: Методичні вказівки до виконання контрольних робіт для студентів денної форми навчання для базового напряму 6.0304 «Міжнародні відносини», спеціальності 6.030201 «Міжнародна інформація» / Укл.: О.О. Коць., Бондаренко Л.П., Топій І.І. – Львів: Видавництво Національного університету «львівська політехніка», 2012. – 12с.

Укладачі Коць О.О., к.е.н., старш. викл.

Бондаренко Л.П.., к.е.н., асис.

Топій І.І., асис.

Відповідальний за випуск: Алексєєв І.В., д.е.н., професор

Рецензенти:

Бала О.І., к.е.н., доцент кафедри ММП

Гориславець П.А., к.е.н., доцент кафедри ФІН

Зміст

Загальні положення 4

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ 5

Структура та зміст роботи 6 Список рекомендованих літературних джерел 9

Загальні положення

Метою виконання контрольної роботи із дисципліни «Менеджмент і маркетинг» є поглиблене засвоєння студентами теорії управління підприємством, створення та реалізація маркетингової стратегії на реальному прикладі.

У процесі виконання завдань студенти мають ознайомитись із сутністю та теоретичними основами дисциплін менеджменту і маркетингу; навчитись правильно аналізувати внутрішні ресурси наявні у підприємства і потенціал його майбутнього розвитку; аналізувати стан та тенденції зміни зовнішнього середовища фірми, правильно окреслювати можливості, що перед нею відкриваються і уникати загроз, що можуть виникнути; виробити навички створення організаційної структури підприємства; сформувати вміння застосовувати мотиваційний механізм на підприємстві; навчитись здійснювати сегментацію ринку та позиціонування обраного товару на ринку; навчитись правильно використовувати методи ціноутворення та формувати ефективну ціну на товар; роблять комунікаційну політику фірми; організовувати дистриб’юторську діяльність підприємства.

Вимоги до оформлення роботи

Загальні вимоги. Роботи виконуються за допомогою комп’ютера на сторонках аркуша білого паперу формату А-4 (210297 мм), міжрядковий інтервал – 1,5. Розмір шрифту 14-ий. Поля аркушів: ліворуч, зверху та знизу – не менше 20 мм, праворуч – не менше 10 мм. Шрифт друку повинен бути чітким, чорного кольору.

Заголовки структурних частин роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» (якщо такі є) друкують великими літерами симетрично до тексту. Кожну структурну частину треба починати з нової сторінки.

Текст розділів може складатись з підрозділів. Заголовки підрозділів друкуються маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапка у кінці заголовка не ставиться.

Якщо підрозділи містять пункти, то заголовки цих пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. У кінці заголовка ставиться крапка.

Якщо заголовок складається з двох чи більше речень, то їх розділяють крапкою. Заголовки чи слова у них не підкреслюються і слова при переносах не розбиваються.

Відстань між заголовками (за винятком заголовка пункту) і подальшим текстом має дорівнювати трьом міжрядковим інтервалам, а відстань між заголовком і останнім рядком попереднього тексту (для тих випадків, коли кінець одного і початок другого підрозділу розташовується на одній сторінці) – чотирьом міжрядковим інтервалам.

Нумерація. Нумерація сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подається арабськими цифрами без знака №. Нумерація має бути наскрізною, причому першою сторінкою є титульний аркуш, але на ньому номер сторінки не ставиться. Рисунки і таблиці включаються у загальну нумерацію в межах розділу. Сторінки з додатками і списком використаних джерел включаються у наскрізну нумерацію. Номер сторінки проставляється у правому верхньому кутку сторінки без будь-яких знаків, починаючи з другої сторінки вступу.

Номер розділу ставиться після слова «Розділ», а «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ» не нумеруються. Нумерація починається з першого розділу.

Підрозділи нумеруються у межах розділу. Номер підрозділу складається із номера розділу та свого порядкового номера, розділених крапкою. Пункти нумеруються арабськими цифрами у межах кожного підрозділу. Номер пункту має складатися із номера розділу, підрозділу і пункту (свого порядкового номера), розділених крапками. У кінці номера пункту також ставиться крапка, наприклад, «2.1.3.» Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту.

Оформлення посилань. Посилання у тексті роботи на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком їх у списку літератури, виділивши двома квадратними дужками, наприклад «…у працях [2-5, 8]…» чи 17, с.20-25.

Оформлення списку використаних джерел. Інформація про видання (монографії, підручники, довідники тощо) має включати: прізвище та ініціали автора, назву книги, місце видання, видавництво і рік видання, обсяг у сторінках. Ці дані друкуються у виданнях. Дані про статтю із періодичного видання мають вказувати: прізвище та ініціали автора, заголовок статті, назву видання (журналу), назву серії (якщо така є), рік випуску, номер видання (журналу), сторінки, на яких розміщена стаття. Дані нормативно-правового акту вказуються з повною назвою, номером та датою.