Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_прогр.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
400.9 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

Менеджмент організацій методичні вказівки

до виконання економічної частини дипломних робіт

з розробки програмного забезпечення

для студентів інститутів ІКТА, ІТРЕ

Затверджено

на засіданні кафедри

Менеджмент організацій″

Протокол №11від 27.05.2010

Львів – 2010

Менеджмент організацій: Методичні вказівки до виконання економічної частини дипломних робітдля студентів інститутів ІКТА, ІТРЕ. / Укл.: Ю. В. Войцеховська, Н. П. Любомудрова – Львів. Видавництво Національного університету ″Львівська політехніка″. 2010 – 14 с.

Укладачі Войцеховська Ю. В., канд. екон. наук, доц.

Любомудрова Н. П., ст. викл.

Сергатюк А. А., асист.

Відповідальний за випуск Чухрай Н. І., д-р екон. наук, проф.

Рецензенти Струтинська Л. Р., канд. екон. наук, доц.

Новаківський І. І., канд. екон. наук, доц.

Загальні положення

Важливе місце в дипломному проекті займають питання техніко-економічного обгрунтування науково-технічних рішень, які приймає дипломник для виконання поставленого перед ним завдання.

Основною метою економічного розділу дипломного проекту є визначення величини економічного ефекту від використання нового розробленого програмного продукту. Оцінка ефективності прийнятого науково-технічного рішення повинна бути комплексною і враховувати економічні та соціальні аспекти даного рішення. Для цього потрібно провести ряд необхідних розрахунків за певною схемою.

У вступі повинні бути розглянуті наступні питання:

оцінка сучасного стану досліджуваної проблеми в нашій країні та за кордоном;

значення даної розробки для народного господарства чи галузі промисловості;

суть пропонованого в дипломному проекті методу вирішення даної проблеми і ступінь внесеної дипломником новизни в її розробку.

В подальшому дипломником має бути проведений техніко-економічний аналіз прийнятих рішень, який проводиться на основі використання методів функціонально-вартісного аналізу. Такий підхід забезпечує правильний вибір проектних рішень для реалізації поставленого перед дипломником завдання.

В заключній частині даного розділу слід вказати, якою мірою вдалося вирішити поставлене завдання, а також в яких галузях суспільного виробництва чи в побуті можуть бути використані результати даної розробки.

Етапи та хід виконання економічної частини показані нижче на конкретному прикладі.

Економічна частина

В даному розділі дипломної роботи проводиться економічне обґрунтування доцільності розробки програмного забезпечення. Зокрема розраховується комплексний показник якості проектного рішення, який показує його переваги в порівнянні з аналогами. А також на основі показника якості та ціни споживання проектного рішення та його аналога визначається коефіцієнт конкурентноздатності, який показує спроможність даного проектного рішення конкурувати з аналогами.

Програмне забезпечення призначене для візуалізації метричних ультразвукових сигналів і характеризується підвищеною ефективністю виконання алгоритму, що призводить до зменшення часу візуального представлення об’єкту дослідження.