Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фотосалон БП.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
32.65 Кб
Скачать
  1. Виробничий план.

Для реалізації підприємницької діяльності планується орендувати приміщення в центрі міста, його площа становить 80 м кв., з яких 64 м кв. становить загальний зал, 12 м кв. займає підсобне приміщення, 4 м кв. займає санвузол. Загальний зал плануються оформити відповідним інтер’єром та розмістити виробниче та допоміжне обладнання, яке використовуватиметься в процесі функціонування фотосалону, до нього належить:

  • Машина для друку фотографій Frontier 375;

  • Слайд - сканер Intelex 132i;

  • Міні-фотостудія FotoExpertPro 2000, (софтбокси, стійки, синхронізатори, відбивачі світла, фони і інше допопоміжне устаткування);

  • Цифрова фотокамера Canon EOS 550D, Body (для роботи за межами фотосалону);

  • Цифрова фотокамера Nikon D90 Вody, (для роботи в приміщенні);

  • 2 персональних комп’ютери Lenovo ThinkCentre Edge 72 SFF (RCFC8RU);

  • Касовий апарат Mini 600;

  • Кондиціонер SATURN CS-24AHR;

  • Торгові вітрини та набір меблів.

Виробничий процес в залежності від побажання клієнта отримати певний товар чи послугу передбачатиме наступні операції та затрати часу:

1. Прийом замовлення (до 2 хв.); 2. Друк фотознімків (в залежності від кількості, з розрахунку 0,10 хв. на фотознімок); 3. Зйомка у фотосалоні на документи (від 3-7 хв.); 4. Зйомка у фотосалоні (10 фото) – ( від 7 до 20 хв в залежності від складності зйомки; 5. Послуги високоякісного цифрового друку візиток, бейджів, віньєток, листівок, календарів,запрошень та інших видів поліграфії в залежності від складності можуть займати від 10 хв. до декількох годин; 6. Зйомки за межами фотосалону тривають в залежності від побажання клієнта, з врахуванням часу на шлях до клієнта і від нього; 7. Процедури реставрації та редагування фото продукції в залежності від об’єму та складності робіт можуть тривати від 10 хв. до кількох днів. Так як послуги фотосалону досить диференційовані, на них досить важко скласти єдину схему технологічного процесу, та затрат часу на них. Штат обслуговуючого персоналу фотосалону є невеликим, потрібно задіяти 2 особи адміністратора, з графіком роботи через тиждень, котрі будуть приймати замовлення від клієнтів, отримуватимуть готівку та здійснюватимуть розрахунок, прийматимуть замовлення через мережу інтернет, здійснюватимуть замовлення витратних матеріалів фотосалону через мережу інтернет, та вестимуть відповідні записи операцій в базі даних фотосалону. Також необхідно задіяти 2 особи оператора ПК та оператора основного та допоміжного обладнання, які також працюватимуть через тиждень, до їх обов’язків входитиме обслуговування всього технічного устаткування фотосалону, безпосереднє виготовлення фото продукції, розробка поліграфії, редагування та реставрація фотопродукції . Також необхідно ввести в штат 2 професійних фотографів з аналогічним графіком роботи, але за умови роботи одного з них на виїзді, інший повинен прибути до фотосалону на час відсутності першого, з приводу чого повинна бути попередня домовленість як з клієнтом котрий отримує послугу на виїзді, так і між самими фотографами. Також необхідно ввести в штат 1 особу, котра буде виконувати обов’язки прибиральника на протязі робочого часу в разі неохідності. Як вже було зазначено раніше всі витратні матеріали фотосалону будуть замовлятись через мережу інрернет на початок нового робочого тижня, всі обсяги наведені в таблиці № 6:

Таблиця № 6.

Сировина, витратні та комплектуючі матеріали.

Вид сировини, витратних та комплектуючих матеріалів

Постачальник

  1. Фотопапір -

FUJI L 210x90, 1 рулон.

ПAT «Фуджіфільм-UA»

417,55

  1. Фотопапір –

FUJI L Supreme 0.203x80, 1рулон.

ПAT «Фуджіфільм-UA»

422,00

ПAT «Фуджіфільм-UA»

ПAT «Фуджіфільм-UA»

3.1 Постачальники і ціни на сировину й устаткування Проектується, що основним постачальником витратних матеріалів і супутніх товарів буде фірма: ЗАТ "ФУДЖІФІЛЬМ-РО". 3. Місцезнаходження Росія, 123007 м. Москва, вул. Розанова д.10. 4. Найменування продукції і ціна постачальника (крб.). а. Фотопапір - 0,8 б. Фотохімія - 0,5 5. Якість всієї продукції Висока 8.Основні гідності постачальника Низькі ціни, висока якість товару, своєчасна доставка, широкий асортимент товару, додаткові послуги з розвантаження і т.д. Середня норма запасів для підприємства встановлюється в розмірі 11 днів. Оцінка можливих витрат виробництва