Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
6.49 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ СУМСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ШОСТКИНСЬКИЙ ІНСТИТУТ кафедра економіки підприємств

Методичні вказівки з дисципліни

«БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК» ІНДИВІДУАЛЬНЕ ДОМАШНЕ ЗАВДАННЯ для студентів денної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр напрямку підготовки 6.030504 - економіка підприємства

Розглянуто на засіданні ри економіки підприємств

Розробив викладач

Осадча Н.М.

Протокол № X і і 20 р.

Завідувач кафедр ^ ‘ Акуленко В.Л.

Шостка - 2010

Зміст

Зьтп.

: вказівки до виконання ІДЗ

гем до ІДЗ з теоретичної частини 7

і: ішчні вказівки до виконання ІДЗ з практичної частини 9

«*єня хія виконання практичної частини ІДЗ 11

літератури 13

14

Вступ

В умовах ринку, коли по-справжньому широкого застосування набувають економічні методи управління, різко зростають вимоги до якості економічної інформації, необхідної для обґрунтування управлінських рішень. Головним і:керелом такої інформації є первинні документи та бухгалтерські регістри, які іюрмуються при безпосередній взаємодії облікової та планово-економічної :лужб підприємства, а також управлінського персоналу всіх рівнів.

Обов’язковість постійного використання облікової інформації з метою контролю за результатами господарської діяльності, єдина методологічна основа :*:ліку та планування, єдиний підхід до оцінки виробничих ресурсів, єдине =: рмативне господарство, - все це вимагає від спеціалістів - бухгалтерів, економістів - глибоких знань з бухгалтерського обліку та вміння застосовувати а \ практичній роботі.

Індивідуальне домашнє завдання є заключним етапом вивчення жсципліни «Бухгалтерський облік»і виконується з метою закріплення знань по гурсу та вміння практично застосовувати отримані теоретичні навички для №~гунтування управлінських рішень.

Мета індивідуального домашнього завдання - уміння студента .і: т осовувати теоретичні і практичні знання при вирішенні конкретної ірюлеми, самостійно робити висновки про предмет дослідження і намічати шлхи його удосконалення, підтвердити готовність студента до подальшої шгково - дослідної роботи і практичної діяльності.

Завдання індивідуального домашнього завдання:

  1. Систематизувати, закріпити та розширити теоретичні й практичні -ЇЧКИ студентів.

  2. Вивчити та узагальнити основну і спеціальну літературу за обраною ююю.

  3. Проаналізувати основні показники діяльності підприємства, пов'язавши Зі з темою ІДЗ.

З

  1. Уміти користуватися первинними та зведеними документами, обліковими регістрами, звітними й іншими інформаційними матеріалами, аналізувати їх та давати критичну оцінку.

  2. Робити висновки, вносити пропозиції щодо удосконалення діючої методики ведення обліку на підприємствах.

  3. Навчитись правильно вирішувати проблемні питання з обраної теми.

7.Оформити ІДЗ відповідно до встановлених вимог.

  1. Методичні вказівки до виконання ІДЗ.

Вибір теми, підбір та вивчення літератури

Тему ІДЗ студенти обирають самостійно, відповідно до тематики переліку

ІДЗ виконують на основі вивчення літературних джерел, інструкцій, а також планових, облікових і звітних матеріалів, на базі якого буде розроблятися

Приступаючи до виконання ІДЗ, студент повинен самостійно скласти ігіальний список необхідної літератури (книги, брошури, статті), вивчити х тературу і зробити висновки.

Перш за все необхідно ознайомитися з нормативними та інструктивними матеріалами Міністерства фінансів України, монографіями, статтями, т^іручниками та навчальними посібниками.

Список використаної літератури складається в наступній послідовності:

  1. Закони України;

І Укази Президента України;

: Декрети і Постанови Кабінету Міністрів України;

  1. Положення, накази, інструкції, а також інші нормативні документи;

: Спеціальна література і статті в періодичних виданнях.

датки до ІДЗ вміщують, зразки первинних документів, регістрів ичного і аналітичного обліку, їх нумерують, а у відповідних розділах

Вкту роблять на них посилання. Сюди також включають баланс підприємства, Шк~ іро фінансові результати, практичні рекомендації, розрахунки, графічний

«4-іал, схеми. Кількість і якість цих додатків свідчать про те, наскільки

рс :<о вивчив студент практичний і теоретичний матеріал теми.

Додатки не включаються до загальної нумерації сторінок ІДЗ. За текстом І іоов'язково роблять посилання на додатки (додаток 1). Додатки мають свою

Складання плану ідз

ІДЗ повинна складатися зі вступу, основної частини, висновків і : зицій, списку використаної літератури, додатків.

Кожний розділ ІДЗ має свою назву і включає окремі пункти.

Віті.:-: ІДЗ коректують у процесі ознайомлення зі спеціальною літературою, а »гіст залежить від теми дослідження. Питання плану повинні передбачати ний, логічно взаємопов'язаний виклад результатів дослідження і стисло ати зміст ІДЗ. тадається з двох частин:

Перша частина - теоретичне завдання; (необхідно освітити теоретичний теми, відобразити все нове, що з'явилося в науковій літературі, провести податкового і бухгалтерського законодавства, визначити існуючі і шляхи їх вирішення), іссг повинен включати в себе заголовки всіх розділів та підрозділів та єрів сторінок, та загальну кількість листів ІДЗ.

тем .

тема.

по.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]