Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OA-5m.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
91.14 Кб
Скачать

Тема 6. Планування та формування персоналу

Завдання 4. Ознайомтеся із реальними оголошеннями про найм персоналу, наведеними нижче.

Оголошення № 1

Виконавчий комітет Полтавської міської ради оголошує конкурс на заміщення вакантної посади головного спеціаліста відділу технічних засобів та програмного забезпечення.

До участі у конкурсі допускаються особи, які мають повну вищу освіту, відповідну компетентність, стаж роботи не менше 3 років, досконале володіння державною мовою та персональним комп'ютером.

До заяви додаються такі документи: особова картка (форма П-2 ДС), копії документів про освіту, декларація про доходи, копія паспорта, дві фотокартки 4х6.

Під час проведення конкурсу кандидати складають іспит. З переліком питань до іспиту можна ознайомитись у відділі кадрової роботи, з питань служби в органах місцевого самоврядування та нагород.

Документи подаються протягом 30 календарних днів з дня оголошення конкурсу.

Контактний тел.: **-**-**

Адреса: м.Полтава, вул. ***

Оголошення № 2

Службі інтернет-таксі потрібен диспетчер віком від 20 до 30 років. Гарна дикція, знання ПК.

Тел.: **-**-**, **-**-**.

Оголошення № 3

Високоприбутковий бізнес в інтернеті. Поспішайте опинитися в числі перших у вашому регіоні. Все що потрібно: підключення до інтернету і бажання працювати.

моб. (***)***-**-**.

Оголошення № 4

Надам роботу агенту з нерухомості, вік та освіта значення не має, навчання в процесі роботи. Тел.: **-**-**, **-**-**.

Оголошення № 5

На постійну роботу потрібен менеджер. Вимоги: вища технічна освіта, знання будівельних машин та механізмів, досвід роботи від 3 до 5 років, бажано наявність диплому технічного університету (спеціальність “Будівельні машини та обладнання”). Детальне резюме направляти на електронну адресу: ***@poltava.ukrtel.net, або на факс **-**-**.

Вкажіть переваги і недоліки кожного з цих оголошень.

Оголошення № 1. Оголошення досить чітке, дає загальне уявлення про вакантну посаду та вимоги до співробітника, який працюватиме в даній організації. Однак, у тексті оголошення відсутня інформація про обов’язки, які має виконувати співробітник, розмір заробітної плати.

Оголошення № 2 У тексті даного оголошення вказано основні вимоги, що висуваються до працівників, які претендують на вакантну посаду, однак немає жодних відомостей про заробітну плату, графік роботи, відсутня інформація про компанію, що є роботодавцем.

Оголошення № 3. У тексті оголошення відсутні відомості про вакантну посаду, загальні вимоги до працівників, які претендують на неї. Складно навіть уявити, якими будуть насправді обов’язки працівника, якого візьмуть на роботу. Немає інформації про роботодавця, розмір заробітної плати тощо.

Оголошення № 4. У тексті оголошення не зазначено вимоги, що висуваються до працівників, які претендують на вакантну посаду. Немає жодної інформації про основні обов’язки працівника, розмір його заробітної плати. Відсутні відомості про роботодавця.

Оголошення № 5. Оголошення насичене відомостями про основні критерії, за якими буде проводитися реальна оцінка претендентів на вакантну посаду, однак немає інформації про обов’язки працівника, розмір заробітної плати. Відсутня назва компанії, її адреса.

З огляду на викладене, дайте відповідь на питання: “Яким має бути ідеальне оголошення про найм персоналу?”

В ідеальному оголошенні про найм персоналу слід чітко визначити назву вакантної посади, коло обов’язків такого працівника, критерії, за якими буде проводитися реальна оцінка претендентів на дану посаду. Необхідно зазначити розмір заробітної плати працівника, соціального пакету та інших бонусів, які надає компанія, можливість кар’єрного зростання. У тексті оголошення слід вказати назву компанії, її адресу, сайт, контактні телефони та e-mail, на який потрібно надсилати резюме, прізвище, ім’я та по батькові особи, яка відповідальна за вакантне місце в компанії.

Спробуйте самостійно скласти оголошення про найм персоналу на вакантну посаду у певній організації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]