Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_7.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
894.98 Кб
Скачать

6.3.1.3.Визначення потреби збільшення ширини смуги

Щоб усвідомити потреби робочої групи в ширині смуги, мережевий адміністратор повинен оцінити поточне використання мережі перед тим як планувати майбутнє зростання вимог від застосувань. Ця оцінка передбачає отримання відповідей на такі запитання:

  • Чи користувачі скаржаться на незадовільний час отрімання відповіді від мережі?

  • Яким є усереднений показник використання мережі?

  • Яким є план розвитку мережі?

  • Яким є план доступу до Internet?

  • Які застосування використовуються на даний час? Які нові застосування визначені для впровадження на наступні три-п'ть років?

  • Де планується встановлення внутрішнього Web-сервера?

  • Де розташовані сервери? Чи вони типово обслуговують одну робочу групу, чи користувачів з багатьох робочих груп?

  • Наскільки просто керувати мережею та здійснювати операції в ній?

Програмне забезпечення мережевого управління відіграє ключову роль у визначенні поточного використання мережі. Наприклад, програмне забезпечення фірми 3Com і розподілені дані RMON в габах, комутаторах і мережевих картах можуть бути використані для виявлення порогових значень і збирання поточної мережевої статистики. Це може забезпечити важливу інформацію про тренди і може сигналізувати менеджеру мережі про потребу збільшення ширинги смуги. Якщо показник середнього використання мережі лежить в межах 30..40% (з урахуванням того, що інші можливі причини поганої продуктивності виключені), то необхідне збільшення ширини смуги.

Для забезпечення конкурентноздатності багато організацій застосовують трирічні цикли планування модернізації персональних комп'ютерів. Для узгодження з цим циклом мережеві адміністратори можуть використовувати від трирічних до п'ятирічних перспективних планів для впровадження нових застосувань та потреб мережевої інфраструктури. Прогностична модель продуктивності може допомогти забезпечити оцінювання рівень використання мережі та час реакції мережі на запити користувачів.

6.3.2.Можливості технологічного вибору для масштабування продуктивності робочої групи

Сьогодні існують три можливості вибору для збільшення продуктивності робочої групи:

  • Сегментований спільний Ethernet. Типова робоча група сьогодні містить один або більше спільних повторювачів 10 Мб/с. Всі користувачі та локальні сервери змагаються за доступ до цієї смуги. Сегментування робочої групи шляхом додавання комутаторів Ethernet до мережі та під'єднання повторювачів 10 Мб/с до портів комутатора надає кожному сегменту смугу 10 Мб/с, збільшуючи ефективну ширину смуги, наявну в користувачів. В результаті менше користувачів змагаються за доступ до смуги 10 Мб/с. Багатосегментні габи можуть бути ефективним у коштах засобом збільшення сегментації із гнучкістю під'єднання індивідуальних портів до будь-якого з окремих внутрішніх сегментів.

  • Ethernet з комутованими станціями. Індивідуальний Ethernet виділяє смугу 10 Мб/с для кожного кінцевого користувача і повністю усуває змагання за доступ до смуги, у чому користувачі переконуються that users experience on repeaters with shared Ethernet and Fast Ethernet. У цьому оточенні комутатор дає повторювачу сполучення з 10 Мб/с до робочої станції і з 100 Мб/с до локального сервера. Ethernet з комутованими станціями ідеальний для доступу до intranet та Internet sites і до мультимедійних застосувань в реальному часі.

  • Спільний Fast Ethernet. Fast Ethernet є технологією, яка збільшує ширину смуги Ethernet у 10 разів, надаючи високошвидкісний канал 100 Мб/с до потужних робочих станцій та від інших користувачів до файлових серверів, розташованих в централізованій серверній фермі. Примітка: Комутований Fast Ethernet може бути встановлений для нових робочих станцій, які використовують застосування з великими потребами в ширині смуги. Однак на сьогодні тільки малий відсоток робочих станцій може використати повну смугу 100 Мб/с або виправдовує кошт комутованого Fast Ethernet до робочої станції. Комутований Fast Ethernet більш широко застосовується для безпосереднього під'єднання серверів і для сполучення комутаторів Ethernet або габів Fast Ethernet.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]