Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрне_Тема 7_укр_2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
136.19 Кб
Скачать

Українська державна насіннєва інспекція

Відповідно до ст. 30 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» державний контроль у насінництві та розсадництві здійснюють Українська державна насіннєва інспекція, Державна насіннєва інспекція Автономної Республіки Крим, обласні, районні, міські, міжрайонні державні насіннєві інспекції, Українська державна помологічно-ампелографічна інспекція, Українська державна лісонасіннєва інспекція, державні зональні лісонасіннєві інспекції, Українська державна квітково-декоративна насіннєва інспекція.

Про затвердження Положення про Українську державну насіннєву інспекцію України: наказ Міністерства аграрної політики України від 23 березня 2004 р. № 97 і Про затвердження Положення про Українську державну помологічно-ампелографічну інспекцію: наказ Міністерства аграрної політики України від 31 жовтня 2007 р. № 770

Державна інспекція з племінної справи у тваринництві

Згідно зі ст. 17 Закону України «Про племінну справу у тваринництві» державний контроль у галузі племінної справи у тваринництві в системі центрального органу виконавчої влади з питань аграрної політики здійснює Державна інспекція з племінної справи у тваринництві України та підпорядковані їй державні інспекції з племінної справи у тваринництві Автономної Республіки Крим та областей.

Повноваження державних інспекторів – ст. 19 цього Закону.

Державна інспекція сільського господарства

Діє на підставі Положення про Державну інспекцію сільського господарства: Указ Президента України від 13 квітня 2011 р. № 459/2011

Державна інспекція сільського господарства України (Держсільгоспінспекція України) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра аграрної політики та продовольства України (далі - Міністр), входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сфері нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі.

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України

Діє на підставі Положення про Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України: Указ Президента України від 13 квітня 2011 р. № 464/2011

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України (Держветфітослужба України) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якої спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра аграрної політики та продовольства України (далі - Міністр), входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у галузі ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, сферах карантину та захисту рослин, охорони прав на сорти рослин, державного нагляду (контролю) за племінною справою у тваринництві.

Держветфітослужба України здійснює свої повноваження безпосередньо та через територіальні органи:

головні управління ветеринарної медицини в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, управління ветеринарної медицини у містах обласного значення, районах;

державні фітосанітарні інспекції в областях, а також міжрегіональні територіальні органи: Головну державну фітосанітарну інспекцію, державну фітосанітарну інспекцію Автономної Республіки Крим.

Держветфітослужба України для виконання покладених на неї завдань утворює регіональні служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні України та транспорті.

Стаття 9. Аграрний фонд Закону Украъни «Про державну підтримку сільського господарства»

9.1. Визначення

9.1.1. Аграрний фонд є державною спеціалізованою установою, уповноваженою Кабінетом Міністрів України провадити цінову політику в агропромисловій галузі економіки України.

9.1.2. Аграрний фонд є бюджетною організацію, має свій кошторис, рахунки та здійснює неприбуткову діяльність у межах, визначених цим Законом.

Аграрний фонд підпорядковується, є підзвітним та підконтрольним центральному органу виконавчої влади з питань аграрної політики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]