Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_PK.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
100.66 Кб
Скачать

69. Партнерство в системі модернізації та розвитку Державної податкової служби України.

Партнерство — це узгодження практичноi складовоi двостороннiх стосункiв на умовах врахування iнтересiв суб’сктiв взасмовiдносин, шляхом взасмних поступок та пошуку компромiсного рiшення. Партнерство в системi модернiзацii та розвитку державноi податковоi служби Украiни може забезпечити добровiльнiсть сплати податкiв платниками податкiв; доброчеснiсть i фаховiсть в адмiнiструваннi податкiв; економiчне эростання на основi розвитку приватного сектора (шляхом створення сприятливих умов для розвитку пiдприсмництва, а також фiскальноi та макроекономiчноi сталостi). Напрямки модернiзацi державноє податкової служби України з використанням моделi партнерства: завоювати довiру суспiльства, забезпечити ефективний громадський контроль за адмiнiструванням податкiв, який переконає платникiв в прозоростi відносин,вивести iнформатизацiю податкових органiв на якiсно новий рівень, паралельно пiдвищувати податкову культуру платникiв i фаховiсть податкiвцiв, зробити максимально прозорими i доступнішим для платникiв норми податкового законодавства та нормативно-правову базу, загалом переконати громадян, що сплата податкiв — це конституцiйний обов’язок (стимулювати добровiльнiсть сплати податкiв), створити сучаснi умови працi для податкiвцiв, запровадити систему фахових та етичних критерії оцiнки їхнньої роботи, сприяти пiдвищенню квалiфiкацй, готовностi до кар’срного росту.

70. Значення партнерської стратегії в оподаткуванні.

Будь-яка стратегiя зорiснтована на кiнцевий результат, тому вона передбачас конкретно визначенi завдання, реалiзацiя яких дасть змогу досягнути мети.

Стратегiя партнерства спрямована на: 1. спiльну участь сторiн у вирiшеннi проблемних питань; 2. укладання систем угод i договорiв; 3. регулювання рiзних вiдносин; 4. проведення переговорiв на усiх рiвнях постановки проблеми та й розв’язання.

71. Форми міжнародного партнерства в системі оподаткування.

Розвиток мiжнародного партнерства в системi оподаткування вiдбувасться з використанням наступних форм спiвробiтництва:

- надання iнформацii про нацiональнi податковi системи, про змiни й доповнення в податковому законодавствi, а також методичних рекомендацiй щодо попередження, виявлення та припинення порушень податкового законодавства; - обмiн iнформацiсю про додержання податкового законодавства платниками податкiв, у т. ч. iнформацiсю, пов’язаною з порушеннями податкового законодавства; - взасмодiя в проведеннi заходiв, спрямованих на попередження, виявлення та припинення порушень податкового законодавства; - надання вiдповiдним чином завiрених копiй документiв, пов’язанихз оподаткуванням юридичних i фiзичних осiб; - обмiн досвiдом i надання взасмноi допомоги в створеннi, функцiонуваннi i взасмодii електронних засобiв зв’язку, якi забезпечують роботу сторiн; - створення робочих груп та обмiн експертами з питань, що виникають в процесi спiвробiтництва; - сприяння в пiдготовцi та перепiдготовцi кадрiв; - проведення науково-практичних конференцiй, семiнарiв, використання iнших форм спiвробiтництва, якi вимагають спільних дiй.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]