Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
wrd1094472001.html.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
30.67 Кб
Скачать

III. Розгляд справ про адміністративні правопорушення

3.1. Розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення мають право уповноважені на те посадові особи, які зазначені у статтях 2444 і 24419 Кодексу.

3.2. При розгляді справи про адміністративне правопорушення уповноважена посадова особа зобов'язана суворо дотримуватися вимог статті 38 Кодексу, відповідно до якої адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через два місяці з дня його виявлення.

3.3. Справа розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Розгляд справи за відсутності правопорушника можливий лише у випадках, коли є підтвердження про належне повідомлення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

3.4. Розглянувши справу про адміністративне правопорушення, уповноважена посадова особа відповідно до статті 283 Кодексу виносить постанову по справі про адміністративне правопорушення (додаток 3).

3.5. Постанова по справі про адміністративне правопорушення оформляється відповідно до вимог, установлених статтею 283 Кодексу.

3.6. Оголошення постанови по справі про адміністративне правопорушення і вручення копії постанови здійснюються в порядку, встановленому статтею 285 Кодексу.

У разі якщо копія постанови надсилається поштою, про це робиться відповідна відмітка у справі, до якої долучається корінець поштового повідомлення про її отримання.

Якщо копія постанови вручається особі, притягнутій до адміністративної відповідальності, особисто, то в постанові вказується дата її вручення і ставиться підпис правопорушника.

 

Директор департаменту розвитку торгівлі

І. М. Гарбарук

 

Додаток 1 до Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення




_____________________________________________________________________________________                         (найменування центрального органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів або                                                                            його територіального органу, _____________________________________________________________________________________                                                          його місцезнаходження, телефон, факс) _____________________________________________________________________________________

Протокол про адміністративне правопорушення

                                                                   ________________ N ______                                                                                                            (серія)

__________________________________                    (місце складання протоколу)

____________________ 20__ року

Я, ___________________________________________________________________________________                                                             (посада, прізвище, ім'я та по батькові особи, яка склала протокол) _____________________________________________________________________________________, керуючись статтями 2444 або 24419 та 256, 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення, склав(ла) цей протокол про те, що ________________________________________                                                                                                                                     (посада, прізвище, ім'я та по батькові особи, _____________________________________________________________________________________                                                                      яка притягається до адміністративної відповідальності) _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________                      (дата, час, місце та суть адміністративного правопорушення, нормативно-правові акти, вимоги яких                      порушені, частина статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якою настає                                                                                    адміністративна відповідальність)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]