Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
для СП-адмін.право.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
96.77 Кб
Скачать

Методичні вказівки по виконанню роботи:

1. На теоретичні питання потрібно відповідати конкретно, починаючи з визначення поняття та характеристик, посилаючись на статті господарського кодексу і використовуючи навчальні посібники з господарського права.

2.Рішення задачі допоможе просто відповісти на практичні питання та засвоїти теоретичні питання, застосовувати відповідні норми законодавства.

3. Після виконання роботи зробити висновок.

Для успішного виконання практичних завдань рекомендовано звертатись до нормативно-правової бази чинного законодавства України: указів, постанов, положень, інструкцій, тощо, до відповідної літератури: підручників, навчально-методичних посібників, конспектів лекцій.

Література: Конституція України, - К, 2006р.

Кодекс України про адміністративні правопорушення, - К.: Атіка, 2005р.

Герасименко Є., - Суб’єкти адміністративного проступку\\Право України, 1999р.

Розглянуто на засіданні комісії суспільних дисциплін

протокол № ___ від «__» ____2012р.

Голова ПЦК Харченко Є.І.

Практична робота №4. Провадження в справах про адміністративні правопорушення.

Мета: вміти визначати поняття та загальну характеристику дисциплінарної відповідальності; знати підстави виникнення та порядок її реалізації; закріпити основні поняття.

План роботи:

В-1 1. Поняття та структура адміністративного процесу. 2. Вказати, чим зумовлена багатоманітність проваджень в адміністративному процесі. 3. Визначити, що таке «управлінські (адміністративні) послуги» і яке співвідношення з адміністративним процесом?

В-2 1. Принципи адміністративного процесу. 2. Стадії провадження в справах про адміністративні правопорушення. 3. Стадії адміністративного процесу.

В-3 1. Органи, уповноважені розглядати справи про адміністративні правопорушення. 2. Що спільного і у чому різниця між дисциплінарним та адміністративним провадженням. 3. Гарантії законності провадження про адміністративні правопорушення.

В-4 1. Докази в провадженні. Учасники провадження. 2. Порушення справи, розгляд справи і прийняття рішення. 3. Оскарження і опротестування постанов і рішень.