Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МР№_01.04_семінар_(ППГРЗСУ).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
227.33 Кб
Скачать

Система виховання особового складу збройних сил Російської Федерації

Цілі виховання військовослужбовців Російської Федерації мають конкретно-історичний характер. Вони завжди специфічні не тільки для певної епохи, але і для конкретних соціальних систем або інститутів держави. Основні цілі та задачі виховання російського військовослужбовця сформувались в законодавчих актах Російської Федерації і конкретизовані в документах органів військового управління.

Головна мета виховання на сучасному етапі полягає у формуванні у кожного російського військовослужбовця наукового світогляду, цілісного комплексу соціально-ціннісних якостей і на цій основі – досягнення високого рівня морально-психологічного стану особового складу, згуртованості колективу і здатності підрозділу (частини) з успіхом вирішувати практичні завдання.

У відповідності з такою метою основними завданнями виховної роботи є:

  • формування наукового світогляду військовослужбовців основу, якого складають – патріотизм, професіоналізм, моральність і відданість закону;

  • розвиток позитивної мотивації до служби, творчого ставлення до виконання службових обов’язків, акуратності та порядності в рішенні практичних завдань;

  • гармонічний, цілісно-орієнтований розвиток кожного військовослужбовця на єдиній основі його можливостей і вимог військової служби;

  • оволодіння загальнолюдськими цінностями, історичним досвідом та патріотичними традиціями Вітчизни, збройних сил і своєї військової частини, укріплення морально-психологічного потенціала і потреби примножувати найкращі досягнення;

  • забезпечення високої культури спілкування і взаємовідносин у військовому колективі, повага до закону, статутних норм життя у військовій частині, а також згуртування військового колективу;

  • активізація ролі вихователя в організації життєдіяльності військового підрозділу.

Основні напрямки виховної роботи у підрозділі (частині) на сучасному етапі:

Державно-патріотичне виховання, яке направлено на розповсюдження серед військовослужбовців конституційних та правових норм, державної політики, патріотичних ідей, виховання почуття відповідальності, честі, совісті, любові до Батьківщини, гордості до Вітчизну, готовності до її захисту.

Військово-професійне виховання покликане сформувати систему якостей, які необхідні військовослужбовцю для виконання завдань за основним призначенням.

Духовно-моральне виховання направлене на ствердження соціально-ціннісних пріоритетів, залучення до надбань сучасної культури, формування цілісного світогляду військовослужбовців.

Соціально-правове виховання забезпечує формування правової свідомості та культури воїнського труда та повсякденного життя у відповідності з вимогами законів, статутів, прийнятих принципів та норм.

Екологічне виховання направлене на усвідомлення природної феноменальності людини, яка несе відповідальність за життя та умови проживання на Землі.

Фізичне виховання має на меті формування фізичної культури, укріплення здоров’я, розвитку необхідних фізичних якостей, здорового способу життя.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]