Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodich_ukazania_KR_Informatika_i_vych_tekhnik...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
122.37 Кб
Скачать

Зміст розділів курсової роботи

Титульний лист

Титульний лист оформлюють згідно до додатку 1. На ньому обов’язково позначають номер варіанту та тему курсової роботи.

Реферат

У рефераті в короткій формі висловлюються результати, одержані при виконанні курсової роботи, приводяться відомості про кількість листів, малюнків, таблиць, дається список ключових слів. Об’єм реферату не повинен перебільшувати 1 сторінку.

Бланк завдання

Бланк завдання оформлюють згідно до додатку 2. На ньому обов’язково позначають дату видачі завдання, тему роботи, термін здачі роботи та інше.

Зміст

Включає найменування усіх розділів курсової роботи, а також підрозділів й пунктів, якщо вони мають найменування. Для кожного розділу, підрозділу й пункту вказуються номер сторінки.

Введення (1-2 стор.)

Містить постановку задачі, аналіз цілі курсової роботи. У вступі необхідно обгрунтувати актуальність теми, вказати мету роботи; завдання, які необхідно вирішити для досягнення мети; описати сукупність наукових методів, технічних і програмних засобів, що використовуються при розробці курсової роботи, вказати об'єкт дослідження. Введення доцільно писати після завершення роботи над основною частиною.

Основна частина

Містить розділи та підрозділи, в яких розглянуті сутність проблеми.

1. Глава 1. (Теоретична частина, 10-15 стор). У першому розділі необхідно розкрити відповідну теоретичну тему, обрану за варіантом. Для цього потрібно найбільш повно і творчо описати запропоновані з цієї теми питання. Викласти свої умовиводи і думки різних авторів з даної проблеми, обов'язково зробити посилання на літературні джерела.

2. Глава 2. (Огляд програмних і апаратних засобів та їх практичне застосування, 10-15 стор). У другому розділі доцільно робити огляд основних програмних засобів із зазначеної теми. Привести загальні правила роботи, дати основні характеристики, функції і відмінні риси ПЗ. Обов’язково розглянути питання можливості застосування програмних засобів в учбовій та науково-дослідній діяльності студентів з наданням прикладів застосування.

Висновки і пропозиції (1-2 стор.)

Висновки і пропозиції повинні відрізнятися конкретністю і логічно завершувати виконану студентом роботу.

Список використаної літератури

Містить перелік джерел, використаних при виконанні курсової роботи. Вказуються тільки ті джерела, на котрі є посилання в тексті пояснювальної записки.

Додаток (кількість сторінок у міру потреби).

Містить допоміжний матеріал ( таблиці, діаграми, графіки, лістинг програми з детальними коментаріями, детальний алгоритм роботи програми, інструкції по використанню та інше).

3. Теми курсових робіт

1. Напрямки використання служб мережі Internet для вирішення інформаційних завдань (1. Теоретичні основи організації мережі Internet - загальні відомості про Internet, організація мережі Internet, служби Internet (www, електронна пошта, і т.д. 2. Огляд програмних засобів, що використовуються для роботи з Internet - Internet Explorer, Opera, Outlook Express та ін.)

2. Графічна інформація і засоби її обробки (1. Загальні відомості щодо графічної інформації - растрова графіка, векторна графіка, демонстраційна графіка (презентації). 2. Огляд сучасних програм обробки та перегляду графічних зображень - Paint, Adobe Photoshop, MS PowerPoint).

3. Застосування електронних таблиць в розрахунках (1. Поняття електронних таблиць і табличних процесорів - основні елементи електронної таблиці, типи даних, що використовуються в електронних таблицях, використовувані типи функцій, області застосування табличних процесорів. 2. Огляд найбільш популярних табличних процесорів - Microsoft Excel, OpenOffice Calc ).

4. Організація зберігання та пошуку інформації в мережі Internet (1. Зберігання даних в мережі Internet - гіпертекстові документи, види файлів, графічні файли, їх види і особливості, пошукові системи та правила пошуку інформації. 2. Огляд та характеристика пошукових систем мережі Internet – Google, Rambler, Yandex, Yahoo та ін.)

5. Організація введення текстової інформації (1. Апаратне і програмне забезпечення введення текстової та графічної інформації - призначення і класифікація пристроїв введення, види і характеристики сканерів, види програм роботи з текстом. 2. Огляд тестових редакторів і програм - Блокнот, Microsoft Word та ін .).

6. Електронні таблиці MS Office Excel. Формули і функції в Excel (1. Поняття електронних таблиць - основні елементи електронної таблиці, типи даних, що використовуються в електронних таблицях, області застосування MS Office Excel. 2. Основи табличних розрахунків, типи посилань і копіювання даних, функції, форматування та оформлення даних в MS Office Excel, обробка результатів досліджень тестування).

7. Використання баз даних і СУБД для обробки інформації (1. Бази даних і СУБД - поняття банку даних, бази даних і СУБД, функції СУБД, моделі даних, підтримувані СУБД, області застосування баз даних. 2. Огляд найбільш популярних СУБД - Microsoft Access, Visual FoxPro).

8. Презентація як технічний засіб навчання в учбовому процесі (1. Загальні відомості про електронні презентації - призначення, види, сфери застосування комп'ютерних презентацій, принцип дії програм для створення презентацій. 2. Огляд сучасних програмних засобів для створення презентацій. Розробка і створення презентації «Мій урок »).

9. Використання діаграм і графіків у табличному процесорі Microsoft Office Excel (1. Загальні відомості про табличний процесор Microsoft Office Excel - створення діаграм в табличному процесорі Microsoft Office Excel, побудова графіків математичних функцій, призначення і алгоритм побудова діаграми за допомогою Майстра діаграм, типи діаграм в Excel та інш. 2. Застосування графіків і діаграм для візуалізації рішень задач у навчальній та науково-дослідницької діяльності).

10. Поняття СУБД. Характеристика Access. (1. Бази даних і СУБД - поняття банку даних, бази даних і СУБД, функції СУБД, моделі даних, підтримувані СУБД, області застосування баз даних. 2. Створення, відкриття і збереження БД в Access. Створення макета таблиці, запитів, форм, звітів, сторінок в Access. Моя база даних «Бібліотека»).

11. Поняття і основні види операційних систем (1. Поняття операційної системи - призначення та класифікація операційних систем, вимоги до операційної системи, склад ОС і призначення компонентів, огляд файлових систем. 2. Характеристика сучасних операційних систем - операційні системи сімейства Windows 95, 98, ME , операційні системи сімейства Windows NT, 2000, XP).

12. Процесори ПК (1. Поняття та основні характеристики процесорів 2. Огляд сучасних процесорів ПК - процесори сімейства Intel, процесори сімейства AMD).

13. Локальні мережі передачі даних (1. Теоретичні основи організації локальних мереж - загальні відомості про мережі, топологія локальних мереж, протоколи мережі. 2. Огляд програмних засобів - мережеве оточення, ідентифікація комп'ютера, установка і настройка протоколів мережі).

14. Поняття і призначення програм роботи з архівами (1. Призначення та особливості програм роботи з архівами - призначення та характеристики архіваторів, алгоритми стиснення даних, що саморозпаковуються архіви. 2. Огляд деяких програм - архіваторів - WinRAR, WinZIP).

15. Зберігання інформації на зовнішніх носіях (1. Призначення, види і характеристики зовнішніх запам'ятовуючих пристроїв - призначення і класифікація ЗЗП, характеристики ЗЗП, обслуговування магнітних і компакт-дисків. 2. Огляд деяких програм, які обслуговують ЗЗП - Norton Disk Doctor (CHKDSK), Defrag, Nero).

16. Створення та перегляд електронних документів (1. Апаратне і програмне забезпечення введення текстової та графічної інформації - загальні відомості про PDF-документи, загальні відомості про формат Djvu-документів, види текстових редакторів. 2. Програми розпізнання образів і перегляду електронних документів - AcrobatReader, Adobe Acrobat Professional, Djvu-viewer).

17. Комп'ютерні віруси та методи захисту від вірусів (1. Загальні відомості про комп'ютерні віруси та методи захисту від вірусів - поняття і класифікація комп'ютерних вірусів, методи захисту інформації від вірусів. 2. Огляд сучасних програмних засобів, що забезпечують безпечну роботу комп'ютера).

18. Поняття і призначення файлових менеджерів (1. Файлові менеджери - поняття і призначення файлових менеджерів, історія розвитку та ідеологія роботи файлових менеджерів. 2. Огляд файлових менеджерів - FAR, Norton Commander, Total Commander).

19. Комп'ютерні злочини та методи захисту інформації (1. Загальні відомості про комп'ютерні злочини та основні методи захисту даних - основні напрямки комп'ютерних злочинів, класифікація комп'ютерних злочинів, методи захисту інформації. 2. Огляд сучасних програмних засобів, які забезпечують безпечне функціонування комп'ютера).

20. Алгоритми (1.Поняття алгоритму і його властивості. Базові структури алгоритмів. 2. Способи опису алгоритмів. Основні етапи програмування).

21. WEB-сторінки і засоби їх створення (1.Загальні відомості про WEB-сторінці - поняття гіпертекстових документів, їх відмінності, поняття WEB-сервера та принципу його роботи. 2. Основні способи створення WEB-сторінки - огляд сучасних програмних засобів).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]