Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт№1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
843.78 Кб
Скачать

3.Опис_запитів

3.1.Запит «Посада»

Запит «Посада» складається з 4 полів : «Код»,«ПІБ», «Рік народження» ,«Займана посада», що міститься в зв’язаних таблицях «Займана посада» та «Працівники». В режимі конструктора , працюючи з полем “ПІБ” встановив певні властивості поля . В рядку сортировка, встановила властивість «по возростанию»; також в рядку “условие отбора” , встановив значення «[Введіть ПІБ співробітника]», це значення обозначає, що при перегляду запиту «Посада» виводиться діалогове вікно «Введіть ПІБ співробітника», де потрібно ввести прізвище, імя, по-батькові одного із співробітників , щоб переглянути його інформацію. На рис. 9 представлений запит «Посада» в режимі конструктора.

Рис.9.Запит «Посада» в режимі конструктора

Запит «Посада» в режимі роботи показаний в додатку Б.

3.2.Запит «Посада_1»

Запит «Посада_1» складається з 4 полів : «Код», «ПІБ», «Рік народження» , «Займана посада», що міститься в зв’язаних таблицях «Займана посада» та «Працівники». В режимі конструктора, працюючи з полем Займана посада встановла певні властивості поля. В рядку “условие отбора”, встановила властивість «[Введіть посаду]» , ця властивість обозначає , що при перегляду запиту «Посада» виводиться діалогове вікно «Введіть посаду», де потрібно ввести посаду співробітника , щоб переглянути його інформацію про посаду .На рис.10 представлений запит «Посада_1» в режимі конструктора.

Рис.10.Запит «Посада_1» в режимі конструктора

Запит «Посада_1» в режимі роботи представлений в додатку Б.

3.3.Запит «Сума грошового змісту»

Запит використовується для обрахунку надбавок за введеними професійними даними ти виведення підсумковї заробітньої платні і компонентів з якої вона складається .Запит працює з 7 таблицями : «Працівники», «Стаж», «Далекість», «Військове звання», «Учене звання», «Посади», «Розряд» . Таблиця «Працівники» необхідна для зв’язку всіх таблиць і виведення полів “Код”, “ПІБ”. Інші таблиці потрібні для обрахунків.Запит «Сума грошового змісту» складається з 9 полів : «Код», «ПІБ», «Оклад за посадою», «Надбавка за стаж», «Надбавка за далекість», «Надбавка за учене звання», «Надбавка за розряд», «Надбавка за військове звання», «Загальна сума». В режимі конструктора, працюючи з полем “ПІБ” встановла певні властивості поля. В рядку “сортировка”, встановила властивість «по возростанию» .Також в полі “Код” встановла певні властивості поля . В рядку “сортировка” , встановила властивість «по возростанию». В запиті «Сума грошового змісту» 6 обчислюваних полів для обрахунку надбавок:

  • “Надбавка за стаж” – Формула для обрахунку: [Посади]![Оклад за посадою]*([Стаж роботи]![Надбавка за стаж]/100);

  • “Надбавка за далекість”– Формула для обрахунку: [Посади]![Оклад за посадою]*([Далекість]![Надбавка за далекість (у %)]/100)

  • “Надбавка за вчене звання”– Формула для обрахунку: [Посади]![Оклад за посадою]*([Учене звання]![Надбавка за вчене звання]/100);

  • “Надбавка за розряд” - Формула для обрахунку: [Посади]![Оклад за посадою]*([Розряд]![Надбавка за розряд]/100);

  • Надбавка за військове звання – формула для обрахунку: [Посади]![Оклад за посадою]*([Військове звання]![Надбавка за військове звання]/100);

  • “Зарплата всього”- це підсумкове поле в якому до значення «Окладу за посадою» додається значення всіх надбавок. Формула для обчислення: [Оклад за посадою]+[Надбавка за стаж]+[Надбавка за далекість]+[Надбавка за вчену звання]+[Надбавка за розряд]+[Надбавка за військове звання].

Вказані формули вводяться в порожнє поле за допомогою вбудованого в MS Access «Построителя».

На рис.11 представлений запит «Сума грошового змісту» в режимі конструктора .

Рис.11.Запит «Сума грошового змісту» в режимі конструктора

Запит «Сума грошового змісту» в режимі роботи представлений а додатку Б.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]