Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт№1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
843.78 Кб
Скачать

2.2. Технічні та програмні відомості

Для створення і використання БД , я використав програмний продукт з пакету Microsoft Office 2010 – Microsoft Access .Для запуску БД необхідно встановити дане ПЗ на комп’ютер . Для цього існує ряд вимог до ПЗ:

  • процесор: з частотою не менше 900 МГц;

  • оперативна пам'ять (ОЗУ): не менше 512 МБ

  • операційна система: Microsoft Windows XP з пакетом оновлень 2(SP2) або більш пізня версія

  • Видеокарта(Графічний адаптер): будь-яка сумісна

  • Кількість займаного місця БД: 1,18 МБ

2.3.Структура таблиць

2.3.1.Таблиця «Працівники»

В таблиці 1 приведений приклад того як оформлена таблиця «Працівники», в режимі конструктора . Дана таблиця має 9 полів: “Код”, “ПІБ”, “Рік народження”, “Займана посада”, “Стаж”, “Далекість”, “Розряд”, “Учене звання”, “Військове звання”. Ключовим полем є рядок “Код” , з типом даних лічильник . Розмір даного поля встаномлюєтся автоматично . Також поля “ПІБ", “Займана посада”, “Розряд”, “Учене звання”, “Військове звання” я встановив з текстовим типом даних . Для поля “Датa народження” , встановив тип даних дата/час, для введення в це поле лише дату . Для поля “Стаж’ , встановив числовий тип для введення тільки в це поле числа . Всі поля в даній таблиці є обов’язковими до заповнення . В поле «Займана посада», можна вводити лише ту посаду співробітників , яка вказанав таблиці «Посада» .В поле «Стаж» , можна вводити стаж роботи співробітника . В полі «Далекість», можна вводити лише : Середня, Більша, Дуже_більша . В полі «Учене звання» , можна вводити лише: Доцент , СНС або просто нічого не вводити . В поле «Військове звання» , можна вводити лише: мл. лейтенант, лейтенант, ст. лейтенант, капітан, майор, підполковник, полковник, Вигляд таблиці «Працівники»в режимі конструктора представлений на рис.1.

Рис.1.Таблиця «Працівники»в режимі конструктора

Таблиця 1

Атрибути таблиці «Працівники»

Ім’я поля

Тип даних

Розмір поля

*Код

Лічильник

Довге ціле

Прізвище та ініціали

Текстовий

50

Дата народження

Дата/Час

Довгий формат дати

Займана посада

Текстовий

25

Військове звання

Текстовий

25

Учене звання

Текстовий

15

Далекість

Текстовий

15

Стаж

Числовий

Довге ціле

Розряд

Текстовий

15

2.3.2. Таблиця «Далекість»

В таблиці 2 приведений приклад того як оформлена таблиця «Далекість» , в режимі конструктора . Дана таблиця має 2 поля : “Далекість”, “Надбавка за далекість”. Ключовим полем є поле “Далекість” , з текстовим типом даних . В полі “Надбавка за далекість” , встановила числовий тип даних для введення надбавки для співробітників за далекість . Всі поля в даній таблиці є обов’язковими до заповнення .В поле «Далекість», вводиться : Середня , Більша , Дуже_більша .В поле «Надбавка за далекість», вводиться сума надбавки співробітника . Вигляд таблиці «Далекість» в режимі конструктора представлений на рис.2.

Рис.2.Таблиця «Далекість» в режимі конструктора

Таблиця 2

Атрибути таблиці «Далекість»

Ім’я поля

Тип даних

Розмір поля

*Далекість

Текстовий

15

Надбавка за далекість (у %)

Числовий

Довге ціле

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]