Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ypravl_rez_mijnarod_biznes.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
396.29 Кб
Скачать

4.3. Письмове опрацювання питань до заданого кейсу

Кожен студент повинен написати відповіді на три дискусійні питання, пов’язані із запропонованим кейсом і діяльністю відомої вам української або міжнародної компанії.

Кейс розроблено з урахуванням того, що у студента є належний рівень інформованості щодо практики менеджменту у реально працюючій компанії із власного досвіду роботи, проходження виробничої і переддипломної практики або якимось іншим чином (зокрема, використання засобів масової інформації – газети, спеціалізовані журнали, а також мережа Інтернет). Зазначене зумовлює доцільність індивідуального підходу студентів до вивчення дисципліни та формування у них практичних навичок власної управлінської результативності.

Наступні питання мають на меті оцінити навички формування та обґрунтування управлінських рішень у конкретному організаційному контексті. Ці питання потребують детальний попередній аналіз кейсів “Джек Уелч та General Electric” (див.: Білошапка В. А. Управлінська результативність в міжнародному бізнесі: Навч. посіб. – К.: КНЕУ, 2007. – с. 156-174) та “Джон Брауні та British Petroleum” (див.: Білошапка В. А. Управлінська результативність в міжнародному бізнесі: Навч. посіб. – К.: КНЕУ, 2007. – с. 175-176). Перед написанням відповідей на наступні питання зробіть невеликий вступ (3-4 речення), у якому наведіть дані про компанію, діяльність якої ви вивчали. Зокрема, назва компанії, основні результати діяльності (обсяги продаж, ринкова доля) та їх тенденція (зростання/ зниження), ключові стратегічні виклики, що стоять перед компанією.

Дискусійні питання

  1. Які принципи, процеси, інструменти та технології, наведені у нижчевикладених кейсах, використовуються у відомій вам компанії? Доведіть на конкретних прикладах.

  2. Що з викладеного у кейсах не використовується у відомій вам компанії, однак ви вбачаєте доцільність його запровадження? Аргументуйте свою відповідь та детально обґрунтуйте ці аргументи.

  3. Що з описаного у наведених кейсах, на вашу думку, недоцільно реалізовувати у відомій вам компанії? Чому? Аргументуйте свою відповідь та детально обґрунтуйте ці аргументи.

4.4. Аналітичний огляд наукових публікацій за визначеним проблемним напрямом

Аналітичний огляд являє собою самостійно виконану роботу (12-15 сторінок) з обраної тематики написане особисто автором, яке демонструє його здібності та розкриває отримані ним відповідні знання, вміння та навички, що були сформовані під час прослуховування теоретичного курсу та набутого досвіду під час проходження практики. Найважливішими якостями, що мають бути оцінені викладачем виступають:

  • компетентність у визначенні суті проблем управлінської результативності у міжнародному бізнесі, постановці завдання та обґрунтуванні вибору джерел інформації;

  • достовірність отриманих висновків та пропозицій, що базуються на розрахунках і прогнозах, які передбачають перевірку однакових чи подібних даних (точок зору), що наводяться різними експертами;

  • новітність, під чим розуміється використання сучасних статистичних даних з метою адекватного реагування на зміни у середовищі міжнародного бізнесу;

  • багатоджерельність, що вимагає використання щонайменше 15 джерел інформації, серед яких обов’язковими є найважливіші західні видання Harvard Business Review, McKinsey Quarterly, The Economist, Інтернет-ресурси офіційних сайтів провідних міжнародних консалтингових компаній та окремих точок зору експертів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]