Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пальто.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
979.46 Кб
Скачать

План заняття № 10

Тема зайняття Обробка нижнього коміру і з’єднання його з горішнім. З’єднання плечових зрізів.

Мета заняття:

1. Навчальна-Навчити учнів обробляти комір вірно з’єднувати плечові зрізи

2. Розвиваюча-Розвивати та вдосконалювати нові прийоми та набуті виконанні операцій

3. Виховна-Прищеплювати учням бережливе відношення до матеріальних цінностей

Вид заняття практичне

Методи навчання практично-теоритичне

Наочні посібники ОСТ 17-835-80, ОСТ 17-287-86, ДСТУ 2023-92. інструкція по техніці безпеки, плакат 8

Хід заняття

1. Організаційна частина перевірка присутніх

2. Контроль знань студентів по темі: Волого-теплова обробка пілочок з бортовою прокладкою. З’єднання бічних зрізів пілочок і спинки. Уточнення довжини борту і лінії низу пальта. Прокладання клейового кружка. Прийоми ВТО пілочок з бортовою прокладкою, послідовність обробки? Обробка бічних зрізів? Обробка низу пальта? Прийоми прокладання клейового кружка. Дефекти, та міри їх попередження.

3. Мотивація навчальної діяльності (визначення структури та значення матеріалу нової теми) Ознайомити учнів з обробкою нижнього коміру і з’єднання його з горішнім.

4. Послідовність вивчення нового матеріалу правила і прийоми з’єднання плечових частин нижнього коміру з клейовою прокладкою. Уточнення розмірів. З’єднання нижнього коміру з горішнім. Правила і прийоми виконання робіт. Обладнання. Технічні вимоги до виконання операції. Можливі дефекти та засоби їх попередження.

5.Види самостійної роботи Освоєння робочих прийомів правильного виконання операцій з’єднання частин нижнього коміру та з’єднання горішнього коміру з нижнім.

6. Узагальнення та систематизація знань Деталі коміру. Обробка нижнього коміру. З’єднання нижнього коміру з горішнім. З’єднання плечових зрізів. Технічні вимоги до обробки. Можливі дефекти та засоби їх попередження.

7. Підведення підсумків заняття за минулий день по: виконанню планового завдання, якості виготовлення виробу, техніці безпеки, економії електроенергії, трудовій дисципліни, веденню щоденника.

8. Домашнє завдання «Способи з’єднання прокладання з нижнім коміром». Л.Ф. Першина стор. 146-149.

План заняття № 11

Тема зайняття Обробка бортів. З’єднання коміра з горловиною

Мета заняття:

1. Навчальна-Навчити учнів обробляти борти та з’єднувати комір з горловиною

2. Розвиваюча-Розвити в учня економічні властивості щодо використаних матеріалів

3. Виховна-Виховати в учня правильні прийоми при обробці виробів

Вид заняття практичне

Методи навчання практично-теоритичне

Наочні посібники ОСТ 17-835-80, ОСТ 17-287-86, ДСТУ 2023-92. Інструкційна картка, інструкція по техніці безпеки, плакат 7.

Хід заняття

1. Організаційна частина перевірка присутніх

2. Контроль знань студентів по темі: «Обробка нижнього коміру і з’єднання його з горішнім». Деталі коміру? Обробка нижнього коміру? З’єднання плечових зрізів? З’єднання нижнього коміру з горішнім? Технічні вимоги до обробки. Можливі дефекти та засоби їх попередження.

3. Мотивація навчальної діяльності (визначення структури та значення матеріалу нової теми) Ознайомити учнів з прийомами обор бет бортів, з’єднання коміру з горловиною.

4. Послідовність вивчення нового матеріалу правила і прийоми з’єднання підборів з пілочками. Обшивання бортів. Роз прасування шва обшивання. Вивертання бортів. Вметування бортів, заметування низу. ВТО бортів і низу. Правила і прийоми з’єднання коміра з горловиною. Технічні вимоги до виконання операцій. Можливі дефекти, засоби їх попередження.

5.Види самостійної роботи Освоєння робочих прийомів вірного виконання обробки бортів та з’єднання коміру з горловиною.

6. Узагальнення та систематизація знань Правила і прийоми з’єднання підборів з пілочками. Обробка бортів підбортами заметування низу. З’єднання коміра з горловиною. Технічні вимоги до виконання операцій.

7. Підведення підсумків заняття за минулий день по: виконанню планового завдання, якості виготовлення виробу, техніці безпеки економії електроенергії, трудовій дисципліні, заповненню щоденника.

8. Домашнє завдання «Способи закріплення краю борту» Л.Ф. Першина стор. 135-149.