Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пальто.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
979.46 Кб
Скачать

План заняття № 8

Тема зайняття Обробка прорізної кишені з листочкою з вшивними кінцями

Мета заняття:

1. Навчальна-Навчити учнів обробляти кишені на виробі

2. Розвиваюча-Вдосконалювати передові прийоми обробки кишень

3. Виховна-Прищеплювати учням самостійність і відповідальність при виконанні операцій

Вид заняття практичне

Методи навчання практично-теоритичне

Наочні посібники ОСТ 17-835-80, ОСТ 17-287-86, ДСТУ 2023-91. Інструкції з техніки безпеки. Інструкційна картка,

Хід заняття

1. Організаційна частина перевірка присутніх.

2. Контроль знань студентів по темі: «Обробка пілочок, спинки, дрібних деталей». Обробка виточок на пілочці і спинці. Обметування бічних зрізів та середніх зрізів спинки. Обробка дрібних деталей. Технічні вимоги до виконання операцій.

3. Мотивація навчальної діяльності (визначення структури та значення матеріалу нової теми) Ознайомлення учнів з обробкою прорізних кишень з листочкою з вшивними кінцями безпосередньо на виробі. Технічними вимогами до виконання операцій.

4. Послідовність вивчення нового матеріалу послідовність обробки кишені за уніфікованою технологією. Прийоми виконання операцій, можливі дефекти обробки, міри їх попередження, контроль якості обробки кишень.

5.Види самостійної роботи Освоєння робочих прийомів вірного виконання обробки кишень за уніфікованою технологією.

6. Узагальнення та систематизація знань Основні етапи обробки кишені. Технічні вимоги до виконання операції. Можливі дефекти, засоби їх попередження.

7. Підведення підсумків заняття за попередній день по: виконанню планового завдання, якості виготовлення виробу, техніці безпеки, економії електроенергії, трудовій дисципліні, веденню щоденника.

8. Домашнє завдання «Удосконалення процесів обробки кишень» Л.Ф. Першина стор. 112-121.

План заняття № 9

Тема зайняття Волого-теплова обробка пілочок з бортовою прокладкою. З’єднання бічних зрізів пілочок і спинки. Уточнення довжини борту і лінії низу пальто. Прокладання клейового кружка.

Мета заняття:

1. Навчальна-Ознайомити учнів з операціями ВТО пілочок з бортового прокладкою з’єднання бічних зрізів

2. Розвиваюча-Вдосконалення прийоми ВТО пілочок з бортовою прокладкою, уточнення низу і довжини борту

3. Виховна-Прикріплення практичних прийомів при виконанні операції

Вид заняття практичне

Методи навчання практично-теоритичне

Наочні посібники ОСТ 17-835-80, ОСТ 17-287-86, ДСТУ 2023-91. Інструкційна картка, плакат 7, 4

Хід заняття

1. Організаційна частина перевірка присутніх

2. Контроль знань студентів по темі: обробка прорізної кишені з листочкою з вшивними кінцями. Основні етапи обробки кишені. Технічні вимоги до виконання операції. Можливі дефекти і засоби їх попередження, усунення.

3. Мотивація навчальної діяльності (визначення структури та значення матеріалу нової теми) Ознайомити учнів з волого-тепловою обробкою пілочок з бортовою прокладкою, з прийомами обробки бічних зрізів пілочок і спинки, з уточненням довжини борту та лінії низу пальта.

4. Послідовність вивчення нового матеріалу Послідовність і прийоми обробки пілочок з бортовою прокладкою. Правила обробки бічних зрізів. Намітка і підрізка низу пальта, правила і прийоми прокладання клейового кружка. Можливі дефекти обробки, міри їх попередження і усунення.

5.Види самостійної роботи Освоєння робочих прийомів. ВТО пілочок з бортовою прокладкою обробки бічних зрізів пілочок і спинки, уточнення довжини борту і лінії низу, прокладання клейового кружка.

6. Узагальнення та систематизація знань Прийоми волого-теплової обробки пілочок з бортовою прокладкою, послідовність обробки. Обробка бічних зрізів. Обробка низу плата. Прийоми прокладання клейового кружка. Дефекти, міри їх попередження.

7. Підведення підсумків заняття за минулий день по виконанню планового завдання якості виготовлення виробу, техніці безпеки, економії електроенергії, трудовій дисципліні, заповненню щоденника.

8. Домашнє завдання «Види пружків, які використовуються для виготовлення зго дослідного пальта» Л,Ф. Першина стор. 110-112.