Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вроді Панашій.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.07.2019
Размер:
212.02 Кб
Скачать

Відновлення Flash bios

Під час перепрограмування мікросхеми Flash BIOS на екрані монітора з'явиться

застережливе повідомлення приблизно наступного змісту : The BIOS is currently being updated. DO NOT REBOOT OR POWER DOWN until the update is completed(typically within three minutes)...

(Нині відбувається оновлення BIOS. До завершення процесу модифікації (зазвичай впродовж трьох хвилин) не перезавантажуйте і не вимикайте систему.)

Якщо неуважно віднестися до цього попередження або якщо в процесі оновлення BIOS що-небудь станеться, станеться ушкодження базової системи введення-виведення. Залежно від моделі системної плати, може виникнути необхідність в заміні мікросхеми Flash BIOS мікросхемою, перепрограмованою виробником системної плати або постачальником аналогічних мікросхем, наприклад BIOSWorld (www.biosworld.com). Ця компанія надає мікросхеми BIOS, що містять код, спочатку реалізований постачальником системної плати. На жаль, системна плата залишатиметься непрацездатною до тих пір, поки не буде встановлена необхідна мікросхема ROM. Саме тому я все ще користуюся своїм вірним програматором ППЗУ; для системних плат що використовують " гніздову" конструкцію мікросхеми Flash BIOS, перепрограмування і установка такої мікросхеми займає всього декілька хвилин. Для придбання програматора звернетеся до компанії Andromeda Research(див. список Vendor List на компакт-диску, що додається).

У багатьох сучасних комп'ютерах мікросхема Flash BIOS упаюється в системну плату, тому ідея про її заміну і подальше перепрограмування є спірною. Але в той же час це не означає, що єдиний вихід з положення полягає в заміні системної плати. У більшості системних плат, що містять упаяну мікросхему Flash BIOS, для цього використовується спеціальна процедура Recovery BIOS.

Основним недоліком цього методу є те, що код BIOS записаний на жорсткому диску; при неправильному під'єднуванні настановного жорсткого диска система не зможе функціонувати належним чином. Слід зауважити, що в цьому випадку стандартна завантажувальна системна дискета не підходить, оскільки завантажитися можна тільки з дискети Reference Disk.

Хоча це трохи схоже на захищену область (розташовану у кінці" жорсткого

диска), відмінності, безумовно, існують. Системи використовують захищену область HPA

для зберігання додатків відновлення, діагностики і резервного копіювання. Сама

BIOS, а також програма BIOS Setup, все одно зберігається в мікросхемі ПЗП(flash ROM).

Заміна мікросхеми rom bios

Мікросхеми Flash ROM використовуються в комп'ютерах починаючи з 1995 року. Донині замість них зазвичай використовувалися EPROM. Для оновлення BIOS в цих системах мікросхему EPROM слід замінити такою ж мікросхемою, що містить нову версію BIOS. Щоб отримати оновлену версію BIOS для систем, що використовують мікросхеми Flash ROM, звернетеся до виробника системних плат. Не думаю, що варто займатися оновленням BIOS системних плат, створених до 1995 року. Чи має сенс витрачати 50 доларів на придбання нової версії BIOS для " древньої" системної плати, якщо вартість системної плати Pentium або Pentium II, що містить мікросхему Flash BIOS, досягає всього 75 доларів?

В принципі оновити BIOS можна за допомогою програмних засобів. Якщо ж все-таки

необхідно саме замінити мікросхему ROM BIOS, виконаєте ряд дій.

Питання сумісності з 2000 роком

Усі сучасні системи мають бути сумісні з датами XXI століття; для цього використовуються оновлення BIOS або програм. Проте якщо йдеться про системи, випущені до 1999 роки, вам слід перевірити сумісність систем з 2000 роком. Подробиці ви знайдете в 12-м виданні книги, яке знаходиться на компакт-диску, що додається.

Запуск програми Setup BIOS

Для запуску цієї програми необхідно під час завантаження системи натиснути певну клавішу або комбінацію клавіш. Нижче представлені клавіші запуску цієї програми для BIOS різних виробників, яких необхідно натискати під час виконання процедури POST.

СЛАЙД 15

Якщо жодна з цих клавіш не забезпечує запуску програми Setup BIOS, подивитеся

документацію до вашої системної плати або звернетеся до її виробника.

У деяких системах для запуску Setup BIOS використовуються перераховані нижче клавіші.

„

Після запуску програми з'явиться її основний екран з меню і підміню. Далі розглядаються команди цих меню і підміню Setup BIOS для системної плати Intel D845PEBT2.

Зверніть увагу, що аналогічні команди використовуються у відповідних програмах

інших виробників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]