Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вроді Панашій.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.07.2019
Размер:
212.02 Кб
Скачать

Використання Flash bios

Починаючи з 1996 року в усіх комп'ютерах BIOS записується в мікросхему Flash ROM. Інформацію в цій мікросхемі можна стирати і перепрограмувати безпосередньо в комп'ютері без спеціального устаткування. Для стирання і перепрограмування старих мікросхем PROM були потрібні спеціальне джерело ультрафіолетового освітлення і облаштування програмування, а в Flash ROM дані можуть бути видалені і перезаписані навіть без видалення їх з системи.

Використання Flash ROM дозволяє завантажити нову версію BIOS з Інтернету або маючи її на дискеті, завантажити в мікросхему Flash ROM на системній платі без видалення і заміни мікросхеми. Зазвичай ці оновлення завантажуються з Web- сервера виготівника; потім використовується програма, що додається, для створення самозагружаемой дискети з новим образом BIOS. Важливо виконати цю процедуру, скориставшись дискетою з програмою початкового завантаження, оскільки ніяке інше програмне забезпечення або драйвери не повинні заважати модифікації. Цей метод оновлення дозволяє заощадити час і гроші як виготівника системи, так і кінцевого користувача. Оновлення BIOS 465 Іноді мікросхема Flash ROM в системі захищена від запису; тоді, перш ніж приступити до модифікації, ви повинні відключити захист. Зазвичай це робиться за допомогою перемикача, який управляє блокуванням модифікації ROM. Без блокування будь-яка програма може перезаписувати ROM у вашій системі, а це небезпечно. Без захисту запису програми-віруси могли б записувати свої копії безпосередньо в код ROM BIOS на вашому комп'ютері. Навіть без фізичного захисту від запису сучасні BIOS в микросхе-мах Flash ROM мають алгоритм захисту, який запобігає несанкціонованим модифікаціям. Цю методику Intel використовує на своїх системних платах.

Зверніть увагу: виготівники системних плат не повідомляють, коли вони оновлюють

BIOS для конкретної плати. Ви повинні самі періодично відвідувати їх Web- сервер.

Зазвичай усі модифікації безкоштовні.

Перед оновленням BIOS необхідно в першу чергу відшукати і завантажити модифіковану версію BIOS. Адреса Web- сайту виробника системної плати або які-небудь інші дані можуть бути отримані зі списку Vendor List, який знаходиться на компакт-диску, що додається.

Різними виготівниками системних плат пропонуються процедури, що дещо відрізняються, і програми для оновлення Flash ROM, так що необхідно строго наслідувати інструкції, що додаються до нової версії. Нижче приведена послідовність команд для системних плат Intel.

Програма оновлення BIOS компанії Intel поставляється на дискеті; нові оновлення BIOS від Intel і інших постачальників можна запускати за допомогою графічного інтерфейсу Windows. Старі оновлення Flash BIOS забезпечують можливість зберігати, перевіряти і модифікувати BIOS, а також встановлювати альтернативні мови для повідомлень BIOS і програми Setup BIOS.

На першому кроці оновлення після завантаження нового файлу BIOS необхідно записати поточні параметри CMOS, оскільки вони будуть стерті в процесі оновлення. Потім створіть завантажувальну дискету DOS і розархівуйте(тобто витягніть із завантаженого файлу) файли оновлення BIOS на дискету. Потім перезавантажтеся з нещодавно створеної дискети з оновленнями і наслідуйте приведені нижче рекомендації.

СЛАЙД 14-15

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]