Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
statut.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
102.4 Кб
Скачать

Vі. Кошти та майно Профспілки. Порядок здійснення господарської та фінансової діяльності Профспілки

6.1. Профспілка має у власності кошти та інше майно, необхідне для здійснення її статутної діяльності.

6.2. Право власності Профспілки виникає на підставі:

- придбання майна за рахунок членських внесків, інших власних коштів, пожертвувань громадян, підприємств, установ та організацій або на інших підставах, не заборонених законодавством;

- передачі у власність Профспілці коштів та іншого майна засновниками, членами Профспілки, органами державної влади або органами місцевого самоврядування.

6.4. Основним джерелом формування коштів Профспілки є вступні та щорічні членські внески членів Профспілки.

6.5. Розмір, форма, термін і порядок сплати вступних та щорічних членських внесків встановлюються Положенням, яке затверджується Профспілковим комітетом (Профорганізатором).

6.6. Розпорядження від імені членів Профспілки коштами, іншим майном Профспілки, що належить їй на праві власності, в тому числі коштами, іншим майном загальнопрофспілкової власності, що знаходиться в її управлінні, здійснюється в порядку і межах, визначених виборним органом – Профспілковим комітетом (Профорганізатором).

6.7. Член Профспілки не має права власності на долю майна та коштів, що належать Профспілці. При виході члена Профспілки з її складу вимоги на долю майна та коштів не задовольняються, сума сплачених внесків не повертається.

6.8. Фінансовий контроль за коштами Профспілки органами державної влади та органами місцевого самоврядування не здійснюється. Контроль за їх надходженням та витрачанням здійснюють відповідні ревізійні комісії.

6.9. Позбавлення Профспілки права власності, а також права володіння та користування майном, переданим їй у господарське відання, може мати місце лише за рішенням суду на підставах, визначених законами.

6.10. З метою реалізації статутних завдань Профспілка може здійснювати необхідну господарську та фінансову діяльність шляхом надання безоплатних послуг, робіт, створення в установленому законодавством порядку підприємств, установ або організацій із статусом юридичної особи, формувати відповідні фонди, кредитні спілки, створює друковані органи, інші засоби масової інформації, видавництва, поліграфічні підприємства.

VIІ. Ревізійна комісія (Ревізор)

7.1. Ревізійна комісія (Ревізор) Профспілки контролює фінансово-господарську діяльність Профспілки та обирається Зборам.

7.2. Члени Ревізійної комісії можуть брати участь у роботі профспілкових органів відповідного рівня з правом дорадчого голосу.

7.3. Член Профспілки не може одночасно обиратися до складу ревізійної комісії та іншого виборного органу Профспілки.

7.4. Ревізійна комісія (ревізор) підзвітні лише Зборам.

7.5. Ревізійна комісія (ревізор) діє на підставі Положення, затвердженого комітетом Профспілки (Профорганізатором).

Viiі. Умови та порядок припинення діяльності Профспілки

8.1. Профспілка може припинити свою діяльність шляхом реорганізації чи ліквідації (саморозпуску, примусового розпуску).

8.2. Рішення про реорганізацію чи ліквідацію (саморозпуск) Профспілки приймають Збори, таке рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 3/4 присутніх на Зборах членів Профспілки за наявності кворуму. Одночасно з прийняттям такого рішення Збори приймають рішення про використання майна та коштів Профспілки, що залишилися після проведення всіх необхідних розрахунків, на статутні чи благодійні цілі.

8.3. Припинення чи заборона діяльності Профспілки з інших підстав (примусовий розпуск) можуть здійснюватися лише за рішенням суду відповідно до законодавства. У цьому випадку скликається позачерговий З'їзд.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]