Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
statut.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
102.4 Кб
Скачать

Ііі. Психічний паспорт.

3.1. З метою підвищення рівня ідентифікації особи, а особливо її психічних характеристик, які є визначальними при виборі професії та напрямку творчості, Профспілка вводить в обіг членські посвідчення із психічними характеристиками особи (далі – Психічний паспорт). Всі питання, пов’язані із збором інформації, прийняттям заяви про втрату Психічного паспорту, виготовленням паспорту тощо належать до компетенції Паспортного бюро.

3.2. Якщо член профспілки відмовляється надати необхідні данні особистого характеру, або бажає їх приховати, він отримує членський квиток спрощеного зразка.

3.3. У випадку втрати психічного паспорту, особа, що втратила психічний паспорт має внести повторно суму вступного внеску до Профспілки разом із заявою про втрату психічного паспорту. У цьому випадку, після надання заяви та внеску, на протязі місяця Паспортне бюро має видати психічний паспорт.

3.4. Психічний паспорт є власністю Профспілки. Психічний паспорт надається у тимчасове користування члену профспілки на строк – два роки. Після закінчення терміну дії Психічного паспорту, він має бути замінений на новий Психічний паспорт або подовжений строк дії старого Психічного паспорту не пізніше, ніж через три місяці з дати подачі заяви, здачі Психічного паспорту, внесення щорічного членського внеску та проходження тестування.

IV. Членство в Профспілці. Права та обов’язки членів Профспілки

4.1. Членами Профспілки можуть бути: резиденти та нерезиденти України, які займаються творчою культурною діяльністю на території України; особи, які займаються зберіганням, продажем, відновленням та колекціонуванням предметів культури; будь-які інші особи, які виявили бажання бути членами Профспілки, визнають цей Статут та сплачують членські внески.

4.2. Подвійне членство в Профспілці допускається.

4.3. Членство в Профспілці є добровільним.

4.4. Прийняття в члени Профспілки проводиться в індивідуальному порядку на підставі особистої заяви особи, яка бажає вступити до Профспілки.

4.5. Рішення про прийняття в члени Профспілки приймається Зборами або Профспілковим комітетом (Профорганізатором) у річний термін з дня подання відповідної заяви та вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на Зборах, засіданні виборного органу.

4.6. Членство в Профспілці визнається з дня прийняття рішення про прийняття в члени Профспілки.

4.7. Члену Профспілки Профспілковим комітетом (Профорганізатором) протягом місяця з дня прийняття рішення про прийняття в члени Профспілки видається членський квиток у вигляді психічного паспорта. Членський квиток (психічний паспорт) зберігається у члена Профспілки.

4.8. Члени Профспілки перебувають на обліку в Профспілці. Облік членів Профспілки веде Профспілковий комітет (Профорганізатор).

4.9. Вихід із Профспілки відбувається в індивідуальному порядку за особистою заявою члена Профспілки. Припинення членства в Профспілці настає з дня подання заяви.

4.10. Усі члени Профспілки мають рівні права та обов’язки незалежно від національності, статі, політичних поглядів, релігійних переконань, соціального стану, інших відмінностей.

4.11. Членство в Профспілці припиняється: – при добровільному виході з Профспілки за особистою заявою; – при виключенні з Профспілки; – у зв’язку зі смертю; – у зв’язку з припиненням діяльності Профспілки.

4.12. Члени Профспілки мають право:

1) на здійснення представництва та захист Профспілкою їх культурних, трудових, соціально-економічних прав та інтересів, у тому числі в суді;

2) на правовий захист, безкоштовну юридичну та іншу допомогу з питань соціально-економічних і трудових відносин;

3) на звернення до всіх профспілкових органів та одержання від них аргументованих відповідей;

4) на участь у профспілкових зборах, акціях та інших заходах, які проводить Профспілка;

5) на вільне обговорення питань, які розглядаються на профспілкових зборах, засіданнях виборних профспілкових органів різних рівнів, в засобах масової інформації, на висловлення своєї точки зору, внесення пропозицій до резолюцій і постанов профспілкових органів, участь у виробленні програмних документів Профспілки;

6) на одержання інформації про роботу профспілкових органів і прийняті ними рішення, участь у роботі відповідних профспілкових органів з питань, що стосуються їх особисто;

7) обирати та бути обраними до профспілкових органів усіх рівнів, крім випадків, передбачених Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та цим Статутом;

8) Виплати з нагоди професійних свят чи днів народження, грошове заохочення за профспілкову роботу, користуватися разом з членами сім’ї культурними та спортивно-оздоровчими закладами Профспілки;

9) на сприяння в перекваліфікації та працевлаштуванні при безробітті;

10) на участь у підготовці, укладенні колективного договору (угоди) та контролі за його виконанням.

4.13. Роботодавці не можуть бути членами виборних органів Профспілки.

4.14. Члени Профспілки, обрані до складу виборних профспілкових органів, мають додаткові гарантії своєї діяльності, передбачені законодавством.

4.15. Члени Профспілки зобов’язані:

1) визнавати та виконувати цей Статут;

2) регулярно сплачувати членські внески;

3) особисто брати участь у діяльності Профспілки;

4) виконувати рішення та доручення профспілкових органів;

5) не допускати дій, що наносять збитки Профспілці, перешкоджають досягненню мети та виконанню завдань Профспілки, порушують єдність Профспілки, вносять розкол в її ряди;

6) дотримуватись умов колективного договору (угоди).

4.16. За активну участь у діяльності Профспілці, її члени можуть бути відзначені встановленими Профспілкою (профоб'єднаннями, до яких входить Профспілка) формами морального та матеріального заохочення.

4.17. За порушення вимог Статуту Профспілки, несплату без поважних причин членських внесків протягом трьох місяців, за вчинення дій, що дискредитують Профспілку, протидію в реалізації її завдань до члена Профспілки можуть бути вжиті заходи впливу: попередження, догана і як виключний захід – виключення з Профспілки.

4.18. За незначні провини виборний орган Профспілки може обмежитись обговоренням чи застосувати до члена Профспілки заходів впливу у вигляді осуду або зауваження.

4.19. Рішення про притягнення до відповідальності члена Профспілки приймається виборним органом Профспілки у присутності члена Профспілки та вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на засіданні виборного органу. Якщо член Профспілки без поважних причин не з'явився на засідання виборного органу, ним може бути прийнято рішення про розгляд відповідного питання за його відсутності.

4.20. Питання про виключення члена Профспілки вирішується Профспілковим комітетом (Профорганізатором) в присутності члена Профспілки. У випадку нез’явлення члена Профспілки на засідання виборного органу без поважних причин це питання може бути розглянуто за його відсутності. Рішення про виключення члена Профспілки вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 2/3 присутніх на засіданні за наявності кворуму. Рішення про виключення члена Профспілки може бути оскаржене до вищого за ступенем профспілкового органу. Скасувати рішення про виключення члена Профспілки має право профспілковий орган, який виніс це рішення, або вищий за ступенем профспілковий орган.

4.21. Особа, що вибула з Профспілки добровільно або виключена з неї, втрачає право на захист своїх трудових, соціально-економічних прав та інтересів з боку Профспілки, на користування спільним профспілковим майном, не має права на спільне профспілкове майно та кошти; сума сплачених членських внесків не повертається.

4.22. Профспілковий стаж осіб, що вибули з Профспілки добровільно або виключені з неї, переривається.

4.23. Особа, що вибула з Профспілки добровільно або виключена з неї, може бути знову прийнята в члени Профспілки на загальних підставах.

4.24. Члени Профспілки не відповідають своїми коштами та іншим майном за зобов’язаннями Профспілки та її органів, як Профспілка та її органи не відповідають своїми коштами та іншим майном за зобов’язаннями членів Профспілки.

4.25. Особа, що вибула з Профспілки добровільно або виключена з неї, зобов’язана повернути Психічний паспорт у Паспортне бюро.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]