Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bileti2.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
221.18 Кб
Скачать

1.Кореспонденція рахунків

Взаємозвязок який виникає в наслідок подвійного запису. Синонім Бух проводка

Прості один дебетуеться один кредетуеться

Складні один дебет. а декілька кредит.

2.Види оцінок основного капіталу

Основні фонди виражають в натуральних одиницях виміру - протяжність трамвайних колій (км), чисельність рухомого складу (вагон, машина), протяжність водопровідних мереж (км) і т.п.

Первісна вартіcть - це вартість капіталу (фондів) в момент його створення або придбання. Вона визначається сукупністю витрат, пов'язаних із зведенням (спорудженням) або придбанням різноманітних видів основного капіталу (включаючи витрати на його доставку і встановлення)

Відновна вартість основного капіталу- це вартість його відтворення у сучасних умовах. Вона визначається у процесі переоцінки.

Залишкова вартість являє собою різницю між первісною вартістю основного капіталу і сумою його спрацювання

3.Відпрацювання навичок правильного удару по клавішам

При роботі за клавіатурою слід дотримуватися наступних рекомендацій.

1. Зігніть руки в ліктях, витягніть кисті вперед долонями вниз.

2. З'єднайте кисті, стикаючись вказівними пальцями, великі пальці опущені вниз.

3. Перші дві фаланги пальців опустіть вниз, злегка зігнувши їх.

4. Розведіть кисті в сторони, залишивши між вказівними пальцями відстань, рівне 4 см .

5. Опустіть руки на клавіатуру (вказівний лівий палець потрапить на клавішу А, а вказівний палець правий - на клавішу О; дані клавіші мають виступ, що дозволяє контролювати правильність розташування рук).

Білет №10

1.Складна та проста бух. Проводка

Прості один дебетуеться один кредетуеться

Складні один дебет. а декілька кредит. На загальну суму

2.Зношування основного капіталу

Для основних фондів характерні збереження натуральної форми і поступове спрацювання. Економічний зміст зносу полягає у втрачанні основними фондами своєї споживної вартості та вартості.

Розрізняють два види зносу основних фондів: а) фізичний;

б) моральний.

Фізичний знос основних фондів пов'язаний, як правило, з їх використанням і виявляється в руйнуванні, поламках.

Існує дві форми морального зносу: 1) втрата вартості внаслідок здешевлення відтворення таких самих машин, тобто коли нові машини такої конструкції можуть бути придбані дешевше, ніж ті, що встановлені на підприємстві; 2) втрата вартості діючих, фізично придатних машин внаслідок того, що випущено нові, кращі, більш потужні.

  1. Клавіша для пропуску між словами

Каретка або Space. Знаходиться в нижньому рядку клавіатури по центру, натискается великим пальцем руки.

Білет №11

  1. Поняття хронологічного та системного запису

Хронологічний - запис операцій у хронологічний (календарній) послідовності. Хронолог. Облік

Систематичний облік – у практиці обліку інформації з бух. Проводки переносять на вказані у проводці рахунку для накопичення і узагальнення тобто інфо. Систематизується на бух рахунках

2.Амортизація

Під терміном "амортизація" основних фондів і нематеріальних активів слід розуміти поступове віднесення витрат на їх придбання, виготовлення або поліпшення, на зменшення скоригованого прибутку платника податку у межах норм амортизаційних відрахувань, установлених цією статтею.

Амортизації підлягають витрати на:

? придбання основних фондів та нематеріальних активів для власного виробничого використання, включаючи витрати на придбання племінної худоби та придбання, закладення і вирощування багаторічних насаджень до початку плодоношення;

? самостійне виготовлення основних фондів для власних виробничих потреб, включаючи витрати на виплату заробітної плати працівникам, які були зайняті на виготовленні таких основних фондів;

? проведення всіх видів ремонту, реконструкції, модернізації та інших видів поліпшення основних фондів;

Об'єктом амортизації є основні засоби (крім землі). Нарахування амортизації здійснюється протягом строку корисного використання (експлуатації) об'єкта, який встановлюється підприємством при визнанні цього об'єкта активом (при зарахуванні на баланс), і призупиняється на період його реконструкції, модернізації, добудови, дообладнання та консервації.

3.Історія розвитку діловодства. Виникнення діловодства. Види діловодства

І етап : Приказне діловодство (XV - ХVII ст.). Особливості діловодства у цей період:

Документи - у вигляді стовпців - текст на смугах паперу шириною 15-17 сантиметрів. Зворотна сторона використовувалася для адреси, резолюції, поміток. Документ має форму сувої.

II період. Колежське діловодство (з XVIII століття). Характерні ознаки діловодства:

5. Частина документів складається за генеральними формулярами.

6. Найбільш важливі документи складалися секретарем.

III етап. Виконавче діловодство.

ІV етап. Радянський період розвитку діловодства

Адміністративне (загальне) діловодство – це операції по документуванню розпорядчої і виконавчої діяльності організації чи підприємства. Документи, які застосовуються при оформленні розпорядчої і виконавчої діяльності органів державного управління називаються організаційно-розпорядчою документацією (ОРД).

Спеціальне діловодство – це робота з документами, специфічними для кожної із функцій управління, а також для таких областей діяльності як транспорт, зв’язок, статистика, юриспруденція, військова справа. Серед спеціального діловодства розрізняють: бухгалтерське, нотаріальне, військове, діловодство по особовому складу установи та ін.

В залежності від структури установи і об’єму документообігу система ведення діловодства може бути: а) централізована – застосовується в установах з документообігом до 10000 документів на рік, з невеликою кількістю структурних підрозділів; б) децентралізована – в установах з територіально відокремленими структурними підрозділами і документообігом понад 100000 документів на рік.

Білет №12

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]