Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bileti2.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
221.18 Кб
Скачать

3.Оформлення титульної сторінки та змісту надрукованого матеріалу.

Титульна вважається першою сторінкою роботи, але номер на ній не вказується.

У верхньому полі слід зазначити повну назву навчального закладу, де виконувалася робота.

Нижче вказується жанр роботи: Реферат, Курсова робота, Дипломна робота, Магістерська робота.

У середньому полі розміщується заголовок роботи. Як правило, він виділяється шрифтом. Заголовок має бути коротким, точним, відповідати основному змісту роботи. Не слід вживати у ньому невизначених або штампованих формулювань тилу "До вивчення...", "Щодо питання...", "Аналіз деяких питань...", "Деякі особливості..." і под.

Якщо потрібно конкретизувати назву, можна зробити підзаголовок, який також має бути коротким і не перетворюватись у новий заголовок.

Після заголовка подається шифр і назва спеціальності за переліком, який є у навчальній частині або деканаті факультету.

Далі, ближче до правого краю титульного аркуша, наводяться прізвище, ім'я та по батькові виконавця (в називному відмінку без скорочень) дані про наукового керівника: прізвище, ім'я, по батькові, науковий ступінь, вчене звання. Якщо потрібно, подібним чином зазначається і консультант.

У нижньому полі вказується місто, де виконувалася робота, і рік її написання (без слова "рік").

Але краще один раз побачити, ніж 7 разів прочитати. Ось зразок оформлення титульної сторінки курсової роботи.

Білет №8

1.Подвійний відбиток господарських операцій в рахунках

Кожна господарська операція віддзеркалюється в рахунках бухгалтерського обліку двічі (методом подвійного запису): по дебету один і кредиту іншого рахунки. З змісту господарських операцій, необхідно відкрити відповідні рахунки бухгалтерського обліку, записати у яких початкові залишки, господарські операції з допомогою методу подвійного запису, визначити обертів по дебету і кредиту кожного рахунки і вивести залишки наприкінці господарських операцій. Слід мати у вигляді, що у кожному бухгалтерському рахунку господарські операції відбиваються систематично в послідовності їх здійснення, т. е. в хронологічному порядку. Взаємозв'язок між рахунками бухгалтерського обліку називається кореспонденцією рахунків. Вона виражається записом даних господарської операції з дебету один і кредиту іншого рахунку

2.Основний капітал – технічна основа виробництва. Структура основного капіталу

Основний капітал — це засоби праці, які цілком і багаторазово беруть участь у процесі виробництва, тривалий час зберігають повністю або частково свою натурально-речову форму, а їхня вартість переноситься на вироблений продукт частинами в міру їх зношування. До основного капіталу зараховують ту частину продуктивного капіталу, яка авансована для придбання (купівлі) виробничих приміщень, споруд, машин, устаткування, комп'ютерів, інструментів. Перенесення частини вартості основного капіталу здійснюється шляхом амортизації і утворення амортизаційного фонду. Наприклад, машина служить 10 років. Щорічно десята частина її вартості переноситься на вироблені товари, які створюються з її допомогою. Отже, машина зазнає амортизації.

3.Правила оформлення виносок і цитат

1. Цитований текст повинен наводитися в лапках без найменших змін. Пропуск слів, речень або абзаців без спеціальної вказівки на це неприпустимий (на місці пропущених слів повинні ставитися три крапки). Не дозволяється заміняти слова, бо заміна навіть одного слова (хоча б і дуже близьким йому синонімом) може змінити зміст цитати.

2. У цитаті зберігаються всі особливості авторського написання (насамперед у тих випадках, коли зміна призводить до викривлення змісту висловлення).

3. Цитування повинно бути повним.

4. Не слід об’єднувати в одне ціле кілька цитат, узятих із різних місць того самого джерела, хоча б вони були й логічно пов’язані, й однорідні за матеріалом. Кожна така частина тексту повинна оформлятися як окрема цитата.

5. Усі цитати повинні супроводитися вказівками на джерело (це дозволяє в разі потреби перевірити правильність цитування, підвищує відповідальність за цитований текст).

6. Звичайно, вказівки на джерело робляться у підрядкових примітках, проте у службовій документації одноразового призначення джерело вказується в тексті (така вказівка звичайно береться в дужки, розділові знаки ставляться після дужок). Якщо вказівка на автора цитати або на джерело її стоїть не безпосередньо за нею, а нижче (як підпис), то після цитати ставиться крапка.

Виноски

Виноски використовуються в публікаціях для створення заслань на першоджерела або для пояснення фрагментів тексту. Число, символ або комбінація символів, що показують, що для цього місця документа є додаткові відомості, називаються знаком виноски, так, якщо знаком виноски буде цифра 5, наприклад, платы5, то можна поглянути додаткові відомості, приведені під номером 5

Виноски діляться на звичайних і кінцевих. Звичайна виноска розташовується внизу сторінки, кінцева в кінці розділу або документа. Як звичайні виноски використовують знаки типа «*» або числа, як кінцеві виноски — число. При роботі в звичайному режимі, режимі структури і веб-сервера-документа область виносок розташовується в окремій частині вікна з власними смугами прокрутки.

Аби створити виноску, встановите курсор на місці вставки і виберіть в меню Вставка (Insert) команду Заслання (Reference) Виноска (Footnote).

Білет №9

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]