Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kvebek.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
5.61 Mб
Скачать

Національний герб

“Je me souviens” (Я пам’ятаю) ­ офіційний девіз Квебеку, уперше вжитий за ініціативою Ежен-Етьєна Таше, помічника комісара з коронних земель у Квебеці, у 1883 році як складова орнаменту будівлі парламенту. Традиційно тлумачиться як «Я пам’ятаю минуле та його уроки, його біди та його славу». Його внучка, Елен Паке, зробила спробу в 1978 витлумачити девіз як «Я пам’ятаю, що, народившись під лілією, я виріс під трояндою», однак у 1992 році було доведено, що автентичний текст ­ «Народжена під лілією, росту під трояндою». Цей вислів мав супроводжувати пам’ятник Канаді у вигляді прекрасної молодої дівчини.

La Belle Province (Гарна Провінція) ­ неофіційний слоган Квебеку, що фігурував на номерних знаках автомобілів упродовж 1963-1977 років, самоназва, дана провінції туристами.

“Gens du pays” (Люди) ­ пісня, написана та покладена на музику Жілем Віньо, вважається неофіційним гімном Квебеку. Первинно, мала слугувати замінником англійської пісні “Happy birthday”. Спершу була виконана на Королівському мості в Монреалі під час святкування Національного свята Квебеку. Також асоціюється з ідеєю незалежності Квебеку, і, як наслідок, з організаціями, що за неї виступають: «Рух за суверенітет Квебеку» та «Партія Кебекуа».

Le temps qu'on a pris pour dire : « Je t'aime » C'est le seul qui reste au bout de nos jours Les vœux que l'on fait, les fleurs que l'on sème Chacun les récolte en soi-même Aux beaux jardins du temps qui court (refrain) Gens du pays, c'est votre tour De vous laisser parler d'amour Gens du pays, c'est votre tour De vous laisser parler d'amour Le temps de s'aimer, le jour de le dire Fond comme la neige aux doigts du printemps Fêtons de nos joies, fêtons de nos rires Ces yeux où nos regards se mirent C'est demain que j'avais vingt ans refrain Le ruisseau des jours aujourd'hui s'arrête Et forme un étang où chacun peut voir Comme en un miroir, l'amour qu'il reflète Pour ces cœurs à qui je souhaite Le temps de vivre nos espoirs refrain

Час, що нам даний, аби висловити свою любов ­ Це все, що в нас лишилося наприкінці своїх днів У прекрасних садах часу, що вислизає Кожен сам збирає урожай квітів, що він посіяв, Та побажань, які він зробив. (приспів) Люди країни ­ тепер ваша черга Нарешті дозволити собі говорити про любов Люди країни ­ тепер ваша черга Нарешті дозволити собі говорити про любов Час, щоби любити один одного, і аби про це говорити, Тане, мов сніг на пучках пальців навесні Тож святкуймо наші радощі та наш сміх Уже вчора мені виповнилося двадцять ­ Тому нехай наші погляди зустрінуться (приспів) Сьогодні зупиниться струмок наших днів І перетвориться в ставок, де кожен, мов у дзеркалі, Побачить світло любові, що він відбиває Для сердець, яким я бажаю часу жити у своїх мріях. (приспів)

Сова Біла, Ірис Переливчастий, Жовта Береза ­ неофіційні символи Квебеку, що репрезентують характерних представників його флори і фауни.

Іоанн Хреститель ­ святий заступник франко-канадців

Мілен Фармер

Мілен Фармер народилась 12 вересня 1961 року, в містечку П'єрфон (Pierrefond) біля Монреалю, Канада. Справжнє ім'я співачки — Мілен Готьє (Mylène Gautier). На початку 70-их родина Готьє переїзджає до Франції. Однією з найпопулярніших пісень Мілен Фармер є композиція «California». Над першими трьома альбомами працює разом з Лораном Бутонна (Laurent Boutonnat), який пише музику до її текстів, і режисує кліпи. Вони знімають фільм Giorgino (1994), який не був прийнятий французькою публікою. Фармер виїжджає до США, Бутонна більше не знімає для неї. Там Мілен записує альбом Anamorphosée, знімає кліпи та готується до концертів. В 1999 році Мілен Фармер випускає наступний студійний альбом Innamoramento. У 2000 році відбуваються концерти Mylenium Tour. У 2005 році вона записує альбом Avant que L'Ombre на чолі з провокаційною піснею Fuck Them All. Як і завжди музику пише Лоран Бутонна. У підтримку цього альбома співачка виступає 13 разів на сцені парижського палацу Bercy, а згодом видає живий альбом, Avant que l'ombre…à Bercy В серпні 2008 року вийшов новий альбом Мілен Point De Suture. З травня 2009 по вересень, Мілен Фармер знаходиться в турне, що охопило Францію, Швейцарію, Бельгію та Російську Федерацію. Ходили чутки стосовно концертів у Києві, але концерт у столиці України так і не відбувся. А вже через два роки після виходу останньої платівки, на початку грудня 2010, співачка випускає свій восьмий студійний альбом, що має назву Bleu Noir. Першим синглом виходить пісня Oui mais…Non у вересні 2010, другим було обрано пісню Bleu Noir. На початку травня 2011 року стає відомим, що третім синглом з альбому буде композиція Lonely Lisa.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]