Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповід33333333333333.docx
Скачиваний:
115
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
57.31 Кб
Скачать

10 Основні етапи розвитку джаз-модерн танцю.

Танець модерн і джаз танець довгі роки розвивалися як самостійні напрямки, і тільки в 70-і роки минулого сторіччя почався процес запозичення прийомів з різних шкіл. Причому не тільки з вищезгаданих технік, але і з класичного балету. Тому спочатку буде розглянута історія танцю модерн і джаз танцю окремо.

Танець модерн (чи модерн джаз, як його називали) завоював прихильників у багатьох країнах світу. Вона як ніяка інша дозволяє найбільше комплексно виховати тіло танцюриста, що важливо в повсякденній практичній роботі, коли виконавцю приходиться зіштовхуватися з балетмейстерами різних стилів, різних напрямків і систем. В даний час можна виділити наступні види джазу: степ, бродвей джаз, класичний джаз, афроджаз, флэш, стрит, слоу (ліричний джаз), фанк.

Бродвей джаз. Сама назва говорить про те, що цей джаз найчастіше можна побачити на Бродвее. Це і так і не так. Для віртуозного виконання танців у бродвейских постановках використовувалися танцівники з класичною школою. Джаз здобуває риси класичної форми. Це злегка веде убік від імпровізаційно-навмисної волі, властивий джаз танцю споконвічно, але стає одним зі шляхів його подальшого розвитку.

11 Етапи створення хореографічного твору від задуму до практичного втілення.

«Образне відображення дійсності засобами хореографії, танцювално-пластичне втілення змісту — особлива риса, що вирізняє балет як самобутній вид мистецтва. Звідси — чільне місце хореографії в драматургічній побудові балетного твору, в утвердженні його ідейно-художньої значимості»

Відомо, що на один і той же сюжет можуть бути створені зовсім різні музичні партитури. Подібний взаємозв'язок має місце між музикою (і опосередковано — лібретто) та хореографією. Навіть за умови якнайтіснішого взаємопроникнення музичних і танцювальних образів музична основа завжди дає простір для різних нюансів її пластичного тлумачення

12 Загальна характеристика народних танців Росії.

Російський народний танець ні за що не сплутаєш з будь-яким іншим. Це особливий вид колоритною хореографії. У цього танцю маса відмінних характеристик і особливостей. По-перше , російський народний танець — це завзяті танці з стрибками і активними рухами, які незмінно супроводжуються нескінченним гумором і сміхом. По-друге , обов’язковим атрибутом цього танцю є національні костюми — не менш яскраві і красиві, ніж самі танці. Російський народний танець дуже багатий на найрізноманітніші хореографічні па, в його основі лежить відразу кілька видів танцю, а саме: танець, хоровод і кадриль. Можна з повною впевненістю сказати, що російський народний танець — це своєрідне уособлення характеру російської людини і його душі. Адже немає, напевно, більш веселого і чарівного танцю в усьому світі. У російської людини неймовірно широка і добра душа — такий же і танець його народуосійський народний танець відрізняється динамікою, великою рухливістю і наявністю всіляких стрибків і трюків, які вимагали дуже хорошої фізичної підготовки, але варто відзначити, що в часи Стародавньої Русі з цим проблем не було. На превеликий жаль, російський народний танець вже не виконується в наш час з такою частотою. У сучасному світі він використовується лише як сценічна родзинка і національна демонстрація.