Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
633.86 Кб
Скачать

2.2. Грошова оцінка

ВИСНОВКИ

В даній роботі досліджено історичний аспект створення топографічних карт. Показано для яких цілей вони складалися, для чого покликані служити та як удосконалювалися методи і технології створення топографічних карт.

Дослідження особливостей карт як виду документу показали, що існують різні типи карт на основі класифікацій за способом картографічного зображення, за охопленням території, за особливостями картографованих явищ тощо.

Вивчення особливостей видозміни умовних знаків топографічних карт показало що для того, щоб розібратися в зображенні на карті безлічі різних предметів, треба було ввести для однорідних предметів загальні позначення. Картинне зображення предметів змінювалося на планове, тобто зображення в горизонтальній проекції.

Проаналізувавши зображення умовних знаків топографічних карт на прикладі України та Франції я зробила висновки, що незважаючи на деякі розбіжності, всі умовні знаки подібні, відповідають одним і тим самим характеристикам, мають схоже призначення, але умовні знаки топографічних карт України зображені з більшою точністю та наочністю ніж умовні знаки Франції. Вони краще передають свій зміст та легше запам’ятовуються.

На сьогоднішній день активно розвивається система електронних карт, яка має цілий ряд переваг, зручна у використанні й дає безліч можливостей у роботі з картографованим матеріалом. Цифрове картографування – перспективна галузь картографування, яка потребує подальшого вивчення й удосконалення.

На мою думку, розробка та удосконалення умовних знаків для електронних карт в Збройних Силах України, є перспективним напрямком розвитку.

ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

  1. Дудун Т.В., Курач Т.М., Тітова С.В., «Картографічне креслення та комп’ютерний дизайн: навчальний посібник»– К.: електронне видання, 2011. – 146 с.

  2. Иваньков П.А. и др., «Составление и редактирование карт» – М.: ВИА, 1975. – 246 с.

  3. Комков А.М., Николаев С.А., Шилов Н.И., «Составление и редактирование карт» - Москва, 1958 – 55-64 с.

  4. Кремпольский В.Ф., «История развития картоиздания в Росии и в СССР» - Москва, 1959 – 7-8 с.

  5. Лео Багров, «История картографи» - Москва: ЗАО Центрполиграф, 2004 –

  6. ArcGIS 9 ArcMap «Руководствопользователя» 2000–2004 ESRI.

  7. Atlas «Frankreich», France, Korsika, Corse 1 : 250 000, 2000/2001.

  8. «Collinsconciseatlasoftheworld», firstpublished 1984 byWilliamCollinsSons.

  9. www.dataplus.ru.

  10. www.wikipedia.org.

Додатки

Додаток А

Антоніодельї Уберті. Карта Ломбардії в манускрипті, 1515 – 1525рр.