Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP_KSKh_Gruden.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.03.2015
Размер:
581.63 Кб
Скачать

1 Основні положення

1.1 Загальні вимоги

1.1.1 Даний курсовий проект являється кваліфікаційною роботою, що призначена для об’єктивного контролю ступеня сформованості умінь розв’язувати типові задачі, які внесені в “Освітньо кваліфікаційну характеристику (ОКХ)” до проектної функції у навчальній дисципліні «Комп’ютерна схемотехніка».

1.1.2 Курсовий проект передбачає проектування (синтез) мікросхемного пристрою (МСП) або системи (МСС) починаючи від постановки задачі до розробки апаратних засобів (електронних схем), конструктивних елементів (друкованих плат та інших) з використанням сучасних комп’ютерних технологій.

1.1.3 За рівнем даний КП має відповідати ескізному або технічному, або ескізному з елементами технічного проектам.

Перелік документів, що розроблюються на етапах ескізного та технічного проектів, а також їх оформлення повинні відповідати вимогам стандартів України і університету (ДСТУ, ЄСКД, СТВНЗ-ХПІ), які приведені в списку джерел інформації.

1.1.4 Теми курсового проекту повинні випливати виключно з множини питань і задач, які розглядаються в навчальній дисципліні «Комп’ютерна схемотехніка».

1.1.5 Курсовий проект, як виняток, може мати комплексний характер і може містити в обсязі 20-30% за трудомісткістю вирішення задач з суміжних навчальних дисциплін навчального плану за фахом.

1.1.6 Теми курсових проектів (та завдання до них) готують викладачі-керівники курсового проектування.

Спрямованість, трудомісткість тем, кількість учасників розробки у разі комплексного виконання проектів, щорічну повторюваність типових суто навчальних тем регулює та контролює відповідальний лектор.

1.1.7 Студентам з якісною успішністю надається право вибору тем та право пропонувати власні теми, за умови, якщо з кафедрою узгоджено вибраний довгостроковий напрямок самостійної роботи студента.

1.1.8 Студенти можуть пропонувати теми проектів, відносно яких є листи з підприємств та організацій, де вони проходять практику або тимчасово працюють.

1.2 Мета і задачі проектування

Мета курсового проектування – використання теоретичних знань, отриманих студентами при вивченні курсу у 4-му семестрі, для набуття практичного досвіду у вирішенні задач побудови різноманітних комп’ютерно-схемотехнічних пристроїв (КСП) та комп’ютерно-схемотехнічних систем (КСС), що застосовуються у різних галузях.

Задача проектування – самостійне вирішення конкретної професійної проблеми у зазначеному напрямку.

1.3 Тематика проектування

Теми курсових проектів повинні відповідати актуальним проблемам впровадження схемотехнічних пристроїв у процеси контролю та регулювання різними технічними або медико-біологічними системами. Формулювання теми повинне бути коротким, конкретним і відображати суть професійних задач, що вирішуються.

Основними напрямками тем курсових проектів, що пропонуються студентам, є:

  • введення та обробка дискретних сигналів від різноманітних датчиків, виведення одержаних даних на індикацію та (або) передача їх в персональний комп’ютер (ПК), формування необхідних сигналів керування різноманітними об’єктами контролю та регулювання;

  • введення та обробка аналогових сигналів від різноманітних датчиків, виведення одержаних даних на індикацію та (або) передача їх в персональний комп’ютер, формування необхідних сигналів керування різноманітними об’єктами контролю та регулювання;

  • передача інформації між окремими схемотехнічними пристроями а також між ПК в пристроях та системах із застосуванням різноманітних уніфікованих інтерфейсів (UART, I2C, SPI, CAN, USB та інших);

  • відображення інформації на дискретних, матричних, багаторозрядних світлодіодних та рідкокришталевих а також інших типах індикаторів.

Приклади типових тем та варіантів завдань для курсового проекту наведені в розд. 4.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]