Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Індив завд в.г.к..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
556.03 Кб
Скачать

12. Визначте декілька вірних варіантів відповіді

Головний бухгалтер несе відповідальність за

а) неправильне ведення бухгалтерського обліку;

б) облік господарських операцій, пов'язаних з ліквідацією підприємства, вклю­чаючи оцінку майна і зобов'язань підприємства та складання ліквідаційного балансу і фінансової звітності;

в) прийняття до виконання документів, які протиречать встановленому порядку їх оформлення;

г) несвоєчасність розрахунків з бюджетом, кредиторами;

д) складання недостовірної бухгалтерської звітності

ЗАДАЧА 1.

Перевірити правильність відображення в обліку операції з основними засобами і пояснити їх законність або допущенні помилки.

Дані для виконання

Підприємство ВАТ „Мрія” у листопаді поточного року придбало принтер і почало нараховувати амортизацію з грудня поточного року.

У грудні поточного року підприємство ВАТ „Мрія” придбало комп’ютер разом з мишкою і клавіатурою. Вартість комп’ютера при оприбуткуванні по даних обліку віднесли до складу основних засобів, а мишку і клавіатуру до інших необоротних активів.

ЗАДАЧА 2.

Перевірити порядок дотримання вимог касової дисципліни на основі конкретних практичних ситуацій. Встановити суть допущених порушень і підготувати проміжний акт.

Дані для виконання

По видатковому касовому ордеру №359 від 15 жовтня поточного року, підписаного головним бухгалтером, виплаченого столяру Сорокіну І.П. 180 грн. за виконану роботу. Підпис Сорокіна І.П. про одержання грошей нерозбірливий. Інших реквізитів немає. Сорокін І.П. не є штатним працівником підприємства.

По прибутковому ордеру №184 від 10 жовтня оприбутковано готівку в сумі 1000 грн., одержану по чеку №3454467 з поточного рахунку. Згідно даних виписки банку по вказаному чеку видано готівкові гроші в сумі 1200 грн.

Варіант №15

Відповісти письмово.

1. Інвентаризація як один із методів фактичного контролю, її види основні завдання проведення інвентаризації на підприємстві.

2.Завдання, об’єкти, джерела контролю власного капіталу.

ТЕСТИ

І. Визначте єдиний вірний варіант відповіді

1.Інспектування здійснюється у формі ревізії і полягає

а) у документальному контролі за фінансово-господарською діяльністю підприємства, дотриманням законодавства з фінансових питань, достовірністю обліку і звітності;

б) у перевірці та аналізі фактичного стану справ щодо законного та ефективного використання державних чи комунальних коштів і майна, інших активів держави, правильності ведення бухгалтерського обліку і достовірності фінансової звітності, функціонування системи внутрішнього контролю; нової виїзної ревізії.

в) у документальній і фактичній перевірці певного комплексу або окремих питань фінансово-господарської діяльності підконтрольної установи, яка повинна забезпечувати виявлення наявних фактів порушення законодавства, встановлення винних у їх допущенні посадових і матеріально відповідальних осіб.