Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Укр. мова ПС (вправи).doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
371.71 Кб
Скачать

Начальнику вдс угб

ГУ МВС України

в м. Києві

З А Я В А

Прошу видати дозвіл на виготовлення круглої печаті, згідно ескізів, що додаються, для ведення фінансовогосподарської діяльності _____________________________ «__________________________», зареєстрованого _____________________________________

Дата проведення державної реєстрації ____________________р. № ______________________

Ідентифікаційний код 195678302

Місце знаходження м. Ірпінь, вул. Цетральна, 37.

Директор Пікулик К.О., що проживає в м. Ірпінь, вул. Радянська, 76 паспорт серії СК,№ 156 198.

На займаній посаді з 01. 10. 2009.

Печать виготовляється вперше.

Право на отримання дозволу на виготовлення печаті і на здачу та отримання замовлення на виготовлення печаті надано:

____________________________________________________________

Достовірність та повноту даних підтверджую.

Спірних питань, що до володіння та користування печатями на підприємстві не має.

Директор Пікулик К.О.

Вправа 12. Відредагуйте текст документа.

ДОГОВІР ОРЕНДИ

м. Київ 12 серпня 2011 року

Ми, що нижче підписались, Солонський Іван Миколайович, що проживає в м. Київі, вул. Артема, 21, кв. 2, далі іменований ОРЕНДОДАВЕЦЬ, та Кучеренко Світлана Олександрівна, що проживає в м. Київі, вул. Толстого, 12, кв.22, далі іменована ОРЕНДАР, уклали цей договір про таке:

    1. Гр-н Солонський Іван Миколайович ЗДАЄ В ОРЕНДУ Кучеренко Світлані Олександрівній КВАРТИРУ номер 2 (два) в будинку номер 21 (двадцять один) по вулиці Артема в місті Київі строком на ОДИН рік, тобто з 12 серпня 2010 року по 12 серпня 2011 року.

2. Ця квартира належить гр-ну Солонському Івану Миколайовичу на підставі куплі-продажу, посвідченого ПЕРШОЮ державною нотаріальною конторою 12.03.94 р. за реєстровим № 12-365 та зареєстрованого у Києвському міськкому бюро технічної інвентаризації 25.03.94 р. за №2312 (З посібника).

Вправа 13. Відредагуйте словосполучення.

Виключи струм, він має статус юридичного лиця, отримати широке розповсюдження, учбова практика, підтримувати контакти з любими організаціями, наносити шкоди, накладна плата, понести втрати, порядний заробіток, винести подяку, особовий рахунок, працювати на комп’ютері, рахувати питання вирішеним, згідно протоколу.

Вправа 14. Відредагуйте речення.

1. По слідуючому питанню виступив голова комісії. 2. Неохідно додержуватись регламента. 3. Представники декларацій заключили договір про співробітництво. 4. Цей тезис не протирічить раніше затвердженому рішенню. 5. Керівництво нашого підприємства рахує, що ваша фірма невчасно розраховується за предоставлені послуги.

Вправа 15. Виявити помилки у доборі варіантів керування, інші хиби, виправити речення.

1. Для громадського життя основне значення має повага закону. 2. Українські громадяни теж повинні робити висновки, інакше так звана керівна еліта буде зневажати. 3. Касетні записи тому підтвердження. 4. Поки що мене, як до міського голови, і як до особи, зі сторони вищих посадових осіб держави, і обласної ради, є сприяння та розуміння. 5. А пільговика не цікавить те, що держава за нього не відшкодовує. 6. Тим більше, що майже всі без винятку свідки по цій справі проживають у Києві. 7. Бо ж саме він натякав і про російський слід, і про арешт виконавців замаху, господарі яких, мовляв перебувають за кордоном. 8. Не проходить і дня без ляпаса по громадській думці. 9. Але це можливо тільки при умові, якщо ви не будуватимете нереальних планів. 10. Порок спочатку перекручує людське життя, а потім поступово руйнує благополуччя родин, перетворюючи звичайних людей у виродків. 11. Під час виборної компанії ми все робили у відповідності із діючим законодавстом. 12. Газета виходить по вівторках. 13. Винесено вердикт по цій справі. 14. Прийшла податкова міліція і вилучила всі документи з 2010 по 2011 рік. 15. Внаслідок знущань судмедекспертиза встановила у загиблого перелом правої гомілкової кістки. 16. Свідок бачив, що М. перебував у гамівній сорочці з явно вираженими ознаками повільної смерті, але не вжив заходів щодо надання медичної допомоги.